Právě loni ve finále městský rival předčil Královo Pole v bojovnosti a překvapivě vyhrál. „Nenazývám to odplatou, nejsem člověk, který oplácí. Se Žabinami jsme jednou lepší my, jindy zase soupeř. Štěstí jsme podpořily dobrým výkonem a myslím, že jde o zasloužený výsledek,“ usmívala se královopolská pivotka Veronika Remenárová.

Přitom ji i jejím spoluhráčkám v první čtvrtině chvíli trvalo, než se rozehrály a převzaly iniciativu. „Vždycky záleží, kdo se rychleji dostane do hry a rozkouká se v hale. Poté se to přelilo na naší stranu,“ přemítala dvacetiletá pamětnice loňského finále.

KP Brno - Žabiny 71:38
Po čtvrtinách: 11:19, 19:41, 25:57. Nejvíc bodů: Křivánková 11, Švrdlíková 9, Hausknechtová 8 – Andělová 18, Burgrová 17, Beránková 11. Trojky: 0/9 – 7/18. Doskoky: 31 – 46. Trestné hody: 8/11 – 16/21.

Královo Pole vsadilo hlavně na pevnou defenzivu, Žabiny udržely pod hranicí čtyřiceti bodů. „Rozpadla se nám koncepce hry na útočné polovině, v útoku jsme se nedostávali k tomu, co máme hrát. Naše obrana navíc nebyla dostatečně agresivní a nechodili jsme do protiútoků, na kterých je naše hra postavená. Výsledek je sice krutý, ale neměli jsme se na čem chytnout,“ litoval trenér Žabin Viktor Pruša.

Jeho svěřenky tak čeká pouze zápas o bronz. „Hodit výsledek za hlavu je stěžejní. Doufám, že to holky berou stejně, přijeli jsme pro medaili,“ burcoval.

Vítěznému KP Brno pomohla především vysoká úspěšnost střelby. Proměnilo totiž sedm trojek z osmnácti, Žabiny z devíti pokusů ani jednu.

Zářila hlavně královopolská rozehrávačka Gabriela Andělová, která zaznamenala osmnáct bodů. „Šlo o práci celého týmu a Gabča ustála tlak. Holky ji našly ve správných momentech a pak měla otevřené pozice. Má nastříleno, umí to a proti Žabinám to potvrdila,“ řekl kouč KP David Zdeněk.

Žabiny sehrají zápas o třetí místo v pondělí ve tři hodiny odpoledne proti Nymburku. Královo Pole pak v šest hodin večer ve finále vyzve Hradec Králové.