„Přihrávka nebyla vždy optimnální. A když už byla, tak jsme si nepomohly v obraně ani v útoku. Předčily nás i podáním," mrzelo brněnskou blokařku Sandru Onderkovou.

Olymp přijel do Brna s taktickým plánem na hru domácích nahrávaček Veroniky Nálezkové a Kamily Součkové. „Obě jsou zatím velmi mladé a když jsou pod tlakem, hrají jednoduchý volejbal. Na útočící hráčky jsme pak měli připravený kompaktní dvojblok," odtajnil po zápase hostující kouč Stanislav Mitáč.

Oběma královopolským nahrávačkám je teprve dvacet let. „Je pravda, že stálou jedničku na tento post nemáme. Pokaždé se daří jiné, je to jako na houpačce. Může to být i výhoda, ale proti Olympu nebyla," připustila Onderková.

Královo Pole 0Olymp Praha 3Sety: –15,–20,–17.

Svěřenky trenéra Christophera Gonzáleze tak nenavázaly na předchozí vítězství 3:1 v Olomouci. „I vzhledem k tomuto podařenému utkání jsme s přípravou na Brno začali už ve středu. Nakonec se nám to vyplatilo, protože jsme v rozhodujících situacích věděli, co bránit a přes koho vést útoky," liboval si Mitáč.

Olymp je v tabulce druhý, Královo Pole po šesté porážce nadále okupuje páté místo. „Míříme výš, umístění v první pětce nás neuspokojí. Chceme porážet i soupeře, kteří jsou v tabulce nad námi," uvedla Onderková.

V nejbližším zápase se Brňanky střetnou se svým městským rivalem SG, který je beznadějně poslední. Duel odehrají ve čtvrtek v hale v Kounicově ulici před pohárovým střetnutím mužů s Českými Budějovicemi. A nahrávačky čeká další test. „SG používá jiné míče, takže s nimi nejspíš budeme hrát. Létají trochu jinak, naše nahrávačky s ním musí odtrénovat několik tréninků. Hlavně pro ně to bude jiné," vyhlížela předposlední duel základní části Onderková.