Oba slovenské celky se na jihu Moravy zúčastní Jersey Cupu, tradičního mládežnického turnaje, který královopolský klub pořádá již podvanácté. O víkendu se tak v Brně představí kromě žen zmíněných celků juniorky Žabin či třeba maďarského Györu. Turnaj, pojatý jako memoriál zesnulého trenéra Marka Šilhana, odehraje na patnáct týmů.

Diváckou pozornost přitáhnou zejména souboje A týmů. „Přijedou velmi zajímaví soupeři. Eurocupový Ružomberok byl v loňské sezoně stejně jako my ve finále domácí soutěže. Piešťanské Čajky se zase letos představí v mezinárodních soutěžích,“ uvedl předseda brněnského klubu Richard Foltýn.

Zápasy KP Brno na Jersey Cupu:
Pátek 31. 8., 18.30 – Piešťany
Neděle 2. 9., 14.00: Ružomberok 14.00

Obě utkání se hrají v nové hale ve Vodově ulici.

V minulé sezoně Ženské basketbalové ligy si královopolské basketbalistky dokráčely pro stříbrné medaile, rok předtím skončily třetí. Letos se chce tým výrazněji předvést také na mezinárodní scéně. „Poslední dva, tři roky se nám daří v ligové soutěži. Vedlo se nám dobře také v poháru, ale cítíme, že nám stále chybí krůček do basketbalové Evropy. Máme za sebou tři základní skupiny EuroCupu a jednu ne zrovna vydařenou kvalifikaci. Proto nyní kádr i příprava směřují k této soutěži. Chceme postoupili do další vyřazovací fáze. Druhá část play-off by byla velice atraktivní. Je to koření pro diváky,“ odhalil klubové ambice Foltýn.

I proto se v přípravě utkají Brňanky s obzvlášť silnými celky. „Trenér asi nečekal, že mu seženu zrovna takovéto týmy. Opravdu nikdy jsme přípravné zápasy s tak silnými soupeři neabsolvovali. Po rozjezdu v Brně se přesuneme do německého Zhořelce, kde nás čeká třetí tým tamní ligy Sleza Vratislav. Další týden hrajeme v Ružomberoku, mimo jiné se tam utkáme i s polskou Toruní,“ nastínil program vedoucí družstva Jaroslav Michálek.

Turnajovou část pak královopolské basketbalistky zakončí na Diplomat Cupu ve slovenských Piešťanech. Celkem je v přípravě čeká osm zápasů. Domácí však budou pouze první dva. „Je to dáno i programem haly, který je opravdu nabitý a nemůžeme tu sehrát mnoho zápasů,“ objasnil Michálek.

Ilustrační foto.
Honba za deseti miliony startuje. Kometě začíná Liga mistrů, opory zůstaly doma