Klání na poloviční ironmanské distanci se naposledy uskutečnilo v roce 2019. „Po závodech vždy říkáme, že další ročník už nebude, ale máme to tak rádi, že ho zase uděláme,“ usmál se ředitel závodu Tomáš Novotný.

Sto let kopané v Čejči oslavili tamní fotbalisté (v zelených dresech) exhibičním utkáním proti Sigi teamu.
OBRAZEM: Panenka, Dobiaš či Švancara. Sigi team zářil na oslavě fotbalu v Čejči

Start i cíl se nově přesunul z Pavlova do Autokempu Merkur v Pasohlávkách, kde vyšli pořadatelům ve všem vstříc. „Věříme, že to bude lepší než předtím. Navíc výtěžek z pronájmu darují na Nadaci Olgy Havlové,“ ocenil Novotný.

Na triatlonisty čeká 1,9 kilometru plavání, 100 kilometrů na kole a na závěr 21,1 kilometru běhu po hrázi přehrady. „Máme pro kolo tři okruhy po třiceti kilometrech s pětikilometrovým nájezdem, jinak to nejde udělat. Trasu schválila Česká triatlonová asociace,“ řekl Novotný. Na jezdce čeká 480 metrů převýšení.

Předem se registrovalo sto padesát závodníků, ale přihlásit se lze ještě na místě. „Po nás měl být Slovakman, ale odpadnul, takže počítáme, že na startu bude tak dvě stě dvacet závodníků. Samozřejmě budou i dětské závody pod vedením Tomáše Slavaty,“ pronesl.

Veronika Jaborníková
Vybírejte největšího Sportovního sympaťáka Jihomoravského kraje 2020 a 2021

PálavaRace přilákal i českou triatlonovou špičku, na startu budou Tomáš Řenč, Petr Vabroušek, Simona Křivánková nebo Helena Kotopulu. „Startujeme v neděli v poledne po požehnání od kněze,“ dodal Novotný, který 11. září pořádá DoksyRace v okolí Máchova jezera.