Brněnský extraligový tým si na post nadhazovače sehnal Rolanda Altamirana, dalšího basebalistu ze země s druhým nejslavnějším průplavem na světě.

Středoameričan nastoupil za Techniku ve čtyřech zápasech a podle všeho se mu v Brně líbí. „Je to tu v pohodě. V Technice mám stejně dobré podmínky, jako v týmech, kde jsem hrál předtím,“ svěřuje se Altamirano, který je draftovaným hráčem Philadelphie Phillies. S tímto týmem je také spojená Panamcova cesta do Brna.

Pro Phillies dělá scouta Eric Jacques, který čtyři roky trénoval Techniku. Právě on potom zařídil angažmá třiadvacetiletého nadhazovače v brněnském týmu. Altamirano se zatím do mužstva zapracovává. Nemá to však jednoduché, mluví totiž jen španělsky. Tlumočí mu spoluhráč Martin Čuta, který má z tohoto jazyka státnice. „Zatím je to docela těžké, musím si zvykat. Martin mi musí všechno překládat,“ vysvětluje Altamirano.

Jedno české slovo už se ale naučil. „Dobrý,“ napodobuje, co na něj volají spoluhráči na hřišti. Bydlí na Kraví hoře v hráčském bytě u hřiště Techniky. S českým angažmá je spokojený, ale už také narazil na jeden problém. „Míče s kterými se v české lize hraje, mají moc vysoké švy. Nejsem na takové zvyklí, chvilku to bude trvat. Mám z nich odřené prsty a nemám takový cit při nadhozu,“ stěžuje si Panamec.

Zatím se mu v české extralize podařilo odpálit jeden dvoumetový odpal minulý týden proti ostravským Arrows, ve stejném zápase také zaznamenal tři doběhy.