Švrdlíková proti Imosu odehrála necelých třináct minut, v úspěšném duelu s Noem Arch téměř šestatřicet. Obě utkání přitom dělila sotva půlhodina. „Nebylo to náročné jen fyzicky, ale taky po psychické stránce, protože v obou zápasech šlo o hodně a do obou jsem se snažila dát úplně všechno," popisovala.

Převládající pocit po těžkém dni ale hledala těžko. „Je to tak napůl. Mám radost, že naše béčko postoupilo, ale jsem zklamaná z vývoje série s Imosem," poukázala na stav 0:2 a bezprostřední hrozbu vyřazení.

Basketbalistky ze Žabovřesk zatím vyhrály oba duely velkým bodovým rozdílem. První 72:48 a druhý dokonce 87:48. Do finále jim tak chybí jediný krok. „Věřily jsme, že na základě našich letošních výsledků s nimi odehrajeme vyrovnanější zápasy a víc je potrápíme," zmínila i jednu výhru ze základní části.

Zatím však sérií prochází s velkou jistotou Imos, naopak Valosunu se rozplývá sen uspět v aspoň v jednom utkání. „Nejsme schopné hrát naši hru. Nedaří se nám v obraně, ani v útoku. Nemáme na čem se chytit," neskrývala rozčarování.

Poslední šanci odvrátit vyřazení má Švrdlíková se svými spoluhráčkami v sobotu od pěti hodin odpoledne. Ale potřebují zvítězit na palubovce soupeře. „Rosničku nevnímám jako halu, kde se mi hraje špatně. Jsem ráda, že nemusíme cestovat a zase snad přijde velká část našich fanoušků," těšila se na podporu královopolských příznivců.