„Myslím si, že je to pořád blízko. Mám 81 a třetí 86 bodů, to je v podstatě jeden skok," řekl Březina po krátkém programu. O lepší výsledek jej připravila chyba v kombinaci hned na začátku. „To mě mrzí, ztratil jsem tam v podstatě šest bodů. Mohl jsem být třetí. Co se ale dá dělat. V pátek je nový den a musím prostě zajet. Uvidí se," uvedl třiadvacetiletý krasobruslař.

I Vernera přibrzdila chyba hned na začátku, upadl při čtverném skoku. „Na rozjížďce všechno klaplo na sto procent. Čtverák na zadku na začátku bylo trošku zklamání. Byl podobný jako na mistrovství Evropy, jen tady jsem si k tomu ještě sednul (na led)," řekl Verner. Zisk 81 bodů ale bere jako dobrou výchozí pozici pro páteční vystoupení. „Není to na souboj o medaile, to určitě ne, ale do začátku je to dobré," uvedl.

Březina přiznal, že bezprostředně po skončení jízdy zalitoval, že hned za úvodní čtverný skok, při kterém si sáhl rukou na led, nezařadil další skok do kombinace. „Bylo by za to více bodů a minusy by se tak neodrazily. A dostal bych další body za flipa, tím bych to trochu nahradil. Když ale člověk něco na začátku zkazí, tak se blbě počítá," uvedl Březina, který byl ale celkově také vcelku spokojený.
Svěřenec ukrajinského trenéra Viktora Petrenka si ale uvědomuje, že boj o bronzovou medaili bude hodně těžký. „Pokud Javier (Fernández) zajede to, co umí, tak tři čtveráky se budou hodně těžko porážet," řekl třetí muž z loňského mistrovství Evropy, který na letošním kontinentálním šampionátu skončil těsně čtvrtý.