Nepočítala jsem ani s postupem

Jak hodnotíte své výkony na Velké ceně?
Já jsem celkem spokojená. Už to, že jsem se dostala do finále, je úspěch. S tím jsem ani nepočítala. Abych řekla pravdu, teprve dva týdny trénuju a ještě na tom nejsem s rychlostí tak dobře. Ani jsem si nevěřila, že bych mohla jít pod 2:06, a nakonec to bylo 2:04, což mě strašně překvapilo. Asi to odpovídá tomu, co mám natrénováno, i když posledních pětasedmdesát metrů ve finále mě dost bolelo.

A k osobnímu rekordu je ještě daleko?
Ten je 2:01,75. Ono se to zdá blízko,ale dvě vteřiny jsou pořád dvě vteřiny. To je ještě celkem dost (smích). Na to teď určitě nemám natrénováno.

Jaké tedy máte ambice v krátkém bazénu?
Momentálně tréninkové (smích). Musím nasbírat kilometry a pak se pokusím projít nominací jak na dálkové plavání, tak v bazénu.

A váš start na olympiádě v bazénu je reálný?
Moje osobáky jsou lepší než limity na 400 a na 800 metrů kraul. Jestli chci být rychlá na desítku a na dálku, tak vím, že musím být rychlá i v bazénu. Letos jsem měla smůlu, že mě na mistrovství republiky potkal zdravotní incident. Měla jsem časy, které jsem nikdy předtím neplavala. Kdybych startovala v poseldním finále čtyřstovky, myslím, že by olympijský limit byl v ohoržení. Prostě to nevyšlo…

Nekryjí se soutěže v bazénu se závody v dálkovém plavání?
Já jsem dost flegmatik, takže ani třeba moc nezjišťuju, kde jsou nějaké závody. Jedu na ty, o kterých vím. V první řadě je pro mě nominace na dálku, ta bude třetího května. A dodatečná v Pekingu měsíc nato. A bazén budu řešit až po dálce. Chtěla bych je do Barcelony, tam jsem vždycky dobře plavala.

Na plavkyni máte poměrně útlou postavu. To jsou na tom dálkoví plavci podobně jako maratonci?
(smích) Před dvěma lety bych vypadala úplně jinak, měla jsem o osm kilo víc. O váze to není. Když má člověk trochu talentu, stačí to. Já jsem dělala České rekordy, i když jsem měla třeba osmašedesát kilo.