Ti na vlastním ledě dali zapomenout na nepovedený úvodní zápas. Ve druhém už úřadující mistr dominoval a vyhrál 4:1. „Je to obrovsky důležité vítězství," oddechl si plzeňský asistent kouče Michal Straka.

Kometa oproti úterku zapomněla střílet. V této činnosti ji domácí v prvních dvou třetinách válcovali. Navíc je držel pozorný brankář Matěj Machovský. Jedinou úspěšnou trefu si za Brno připsal v početní výhodě Vojtěch Němec.

Jeho třetí branka v sérii ovšem přišla až za rozhodnutého stavu. „Třetí část jsme ale odehráli s pocitem, že jsme lepší než soupeř. To se nám bude hodit v dalším duelu," našel na prohře pozitiva brněnský kouč Vladimír Kýhos.

Poprvé se Plzeň radovala v úvodní přesilovce, kterou využil přesnou ranou do horního rohu Tomáš Slovák. Ve dvanácté minutě to bylo 2:0. Pro Kometu dost nešťastně. Střela Jána Sýkory se odrazila od tyče a puk putoval za čáru od zad brněnského brankáře. „Měli jsme i kopec smůly. Z první vážnější akce dostaneme gól," řekl brněnský kouč.

Třetí gól Plzeň slavila s několikaminutovým zpožděním. Trefa Ondřeje Kratěny čekala na potvrzení od videorozhodčího. Gólu se pak dočkal i plzeňský kapitán Martin Straka. „Plzeň musela něco udělat. Přeskládala útok a začala agresivně," podotkl Kýhos.

Frustrovaní Brňané těžce drželi nervy na uzdě a mnohokrát se jim to nepodařilo. Rozhodčí tak měli spoustu práce s uklidňování šarvátek. Emoce ale plály i v hledišti a na led několikrát přilétly kelímky s pivem.

Došlo také na několik potyček, které se s přibývajícími minutami přiostřovaly. „Když jsme prohrávali, snažili jsme se do soupeře jít. Pak před brankovištěm vznikaly mely," uvedl brněnský útočník Jan Káňa, který si na závěr zkusil i pěstní souboj s Miroslavem Holcem a bývalému útočníkovi Komety přetáhl dres přes hlavu.

Série se za vyrovnaného stavu přesouvá na brněnský led. Sobotní duel začíná v pět hodin odpoledne, nedělní ještě o dvacet minut dřív. Určitě se ale ještě vrátí i na západ Čech. Pátý souboj je na programu ve středu.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy – 2. zápas:

HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Slovák (Kratěna, Lev), 12. J. Sýkora (M. Dvořák), 22. Kratěna, 35. Martin Straka (Duda, Jiří Hanzlík) – 47. V. Němec (Kempný, T. Svoboda). Rozhodčí: A. Jeřábek, Turčan – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 13:10. Využití: 1:1. Diváci: 6016. Stav série: 1:1.

Plzeň: Machovský – Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Moravčík, od 50. navíc D. Boháč – Duda, Martin Straka, Pletka – Kratěna (44. Holec), Vlasák, Lev – Indrák, Kašpařík, Schleiss – M. Dvořák, T. Sýkora, J. Sýkora. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Brno: Čiliak – Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, od 43. navíc Dlapa – H. Zohorna, Čermák, J. Hruška – T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II – Jakub Svoboda, Koreis, Burian – Vondráček, P. Mrázek, Pivko – od 47. navíc Raška. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.