Pohár pro mistry dovezli Češi domů z velké dálky. Šampionát totiž hostila jihoamerická Argentina. „Jednička je tam samozřejmě fotbal, dvojka rugby. Inline hokej je v oblibě sportů kolem pátého místa. Na zápasy chodilo víc lidí než při jiných mistrovstvích. Navíc Argentinci jsou velmi hluční. Když jich přijde dvě stě, je to hluk, jako by na stadionu bylo lidí dvacet tisíc," popisuje dvaatřicetile­tý bek.

V noci na pondělí oslavil zisk světového titulu, v sobotu už usiluje o další trofej. Praha hostí turnaj Final four české extraligy, kde si zahraje i brněnský klub Mission Roller. „Na dva dny jsem odjel z Brna na chalupu, kde jsem si vyčistil hlavu. Cestování bylo náročné," říká Strýček, který hraje i lední hokej. Odchovanec brněnské Komety nastupoval i za druholigovou Techniku, nyní obléká dres anglického Bracknell Bees.

V sobotním Final four čeká Brňany semifinále s Olomoucí. Vítěz se v boji o zlato utká s vítězem souboje mezi Berounem a pražskou Slavií. „Na Olomouc se nám v posledních letech daří.Ale play off je něco jiného. Ve Final four se sešly skutečně nejlepší týmy v republice, rozhodnou maličkosti," myslí si Strýček.

Nabitý program pro něj tento víkend nekončí. Už od neděle jej čeká další mistrovství světa, tentokrát pořádaný Mezinárodní hokejovou federací IIHF. Turnaj hostí finské Tampere. „Když máte možnost reprezentovat, je to čest. Nominaci neodmítnu, i když jsem unavený. Je to náročné, ale radši hraju, než abych seděl doma a nic nedělal. Podívám se po světě a můžu získat další medaili do vitrínky," usmívá se brněnský rodák.