Lvíčata „evropské Brazilce" ubránila a zvítězila brankou bývalého brněnského záložníka Jiřího Skaláka 1:0. Jugas odehrál celé utkání. „Po dvaceti minutách jsem se s portugalským stylem srovnal, v soubojích nejsou tak silní," podotýká zadák. Národní tým do 21 let se dočkal vítězství po čtyřech zápasech. „Oba týmy měly množství šancí, my jsme jednu proměnili, vyhráli jsme i se štěstím," přiznává.

Před závěrečným soustředěním na domácí mistrovství Evropy sehrála česká reprezentace ještě jeden test s Anglií, které podlehla 0:1. Do něj Jugas nezasáhl. „Svou postavou a technikou jsem se sice spíš hodil do sestavy proti Anglii, ale jsem rád, že jsem hrál aspoň jeden zápas," usmívá se dvaadvacetiletý obránce.

Euro hostí Česká republika v červnu, na jeho začátku čeká svěřence Jakuba Dovalila ještě soustředění se dvěma zápasy. Brněnský obránce se konečné nominaci hodně přiblížil. „Nevím, co se mnou trenér zamýšlí. Jestliže se mnou počítá na pravého beka, tam bude Kadeřábek a buď já, nebo Holeš. Můžu hrát taky na stoperu, takže šanci cítím velkou. Strašně moc chci na Euru být a udělám pro to všechno," vyhlašuje otrokovický rodák.

„Ještě nás čeká devět kol v lize a když budeme mít výsledky jako dosud a předvedu dobré výkony, na Euru snad budu," přeje si Jugas.

Ze srazu dorazil do Brna v úterý o půlnoci a v půl deváté ráno už se hlásil na tréninku. Bez úlev. „Unavený jsem byl, ale pro mě je lepší, když trénuju s týmem, než běhám dokola a válím se v bazénu," říká.

V neděli se představí se Zbrojovkou na hřišti posledního Liberce. „Pro domácí jde o zápas jara. Chceme aspoň bod, abychom je přikovali ke dnu. Věřím, že se nám to podaří," dodává Jugas.