Také ona má podíl na tom, že celek z Králova Pole navýšil rozpočet ze čtyř na šest milionů korun. „Uvědomujeme si nedostatky, na jejichž odstranění pracujeme. Posílili jsme novými hráči a dál oslovujeme firmy v Brně i okolí, abychom chod klubu zabezpečili," dodala Topinková, jež nahradila Jakuba Kahouna.

Vedení přivedlo brankáře Štolcara, křídlo Perničku a spojky Weintritta, Hantáka, Hajčmana a Nogu. Odešel jen Hastík do Přerova, ale Brno v něm ztratilo obávaného kanonýra. „Nedohodli jsme se na smluvních podmínkách, ale věřím, že ho plnohodnotně nahradíme," doplnila Topinková.

V minulém extraligovém ročníku Královo Pole necelé dva měsíce extraligu vedlo, ale nakonec se propadlo až na osmou příčku. „Hodně mě to naštvalo. Nejen kvůli tomu, že jsem chtěl v Brně konečně něco uhrát, ale taky proto, že jsme kvůli tomu od města dostali méně peněz. Naše vedení se k nám chová dobře, mohli jsme se mu odvděčit," prohlásil zkušený pivot Michal Dostalík.

Letos tým útočí na play off. „Loni mělo Brno výborný start, ale postupně odcházelo. Věřím, že teď se budeme zlepšovat a vydržíme celou sezonu. Pomůže nám, že máme zdvojené posty," pronesl slovenský reprezentant Jozef Hanták.

V brance se budou střídat Jiří Bavlnka s Petrem Štolcarem. „Před čtyřmi lety jsme spolu byli v Hustopečích a vyšli jsme v pohodě. Začít může každý z nás," řekl Bavlnka.

V úvodním zápase před televizními kamerami čekají brněnský celek zítra od půl jedenácté dopoledne ve staré hale ve Vodově ulici Lovosice. „Doufám, že přijde plná hala, utkání zvládneme a vytvoříme domácí tvrz, abychom vyhrávali," plánovala posila z mistrovského Jičína Lukáš Weintritt.