Ačkoliv čekala, že v Brně si opráší češtinu, zůstala 
u rodného jazyka. „Holky chtějí mluvit slovensky, protože se jim ten jazyk líbí. Myslela jsem, že mě hned budou nutit mluvit česky," smála se Salanciová. S češtinou ale problémy nemá. „Rodiče z otcovy strany jsou Češi, odmalička jsem sledovala české televizní programy a filmy. Nejradši mám komedie Slunce, seno," culila se.

Erika SalanciováNarozena: 14. června 1991 (25 let) v Nitře
Pozice: smečařka
Předchozí kluby: Slavia Bratislava, Schwechat, Volleystars Thuringen

Do Králova Pole dorazila z německého Volleystars Thuringen, se kterým hrála první bundesligu. Předtím nastupovala dva roky za rakouský Schwechat, s nímž se letos brněnský klub utká v Challenge Cupu. „Tým se proměnil, pamatuju asi dvě nebo tři hráčky. Začaly hrát mladé," vzpomínala.

V české extralize touží zaútočit na nejvyšší příčky. „Tlak od vedení necítím, ale chci získat nějakou medaili, protože v Německu se mi to nepovedlo," zmínila.

Příchod do nového angažmá jí usnadnil i královopolský stratég Marek Rojko, jenž vede souběžně slovenskou reprezentaci. „Klade důraz na techniku. Nechce nás jako hráčky měnit, ale jen vylepšit," libovala si.

Po vítězství 3:1 v Ostravě v prvním kole přivítají ve čtvrtek od šesti hodin večer královopolské hráčky Olomouc. Rodačka z Nitry věří, že do Brna zavítá i její rodina. „Je to asi dvě a půl hodiny cesty, chtějí se podívat. Mám ráda, když jsou rodiče na zápase, určitě se tady hodněkrát ukážou," dodala.