Přestože krytý bazén mu moc nesvědčí, připsal si v něm už svůj pátý domácí titul. „Moc mě závody pod střechou nebaví, beru je spíš z povinnosti, protože kvůli reprezentaci musím startovat. Ale za vítězství jsem pak vždycky rád," povídá závodník Komety, kterého na domácím šampionátu napodobila jeho oddílová kolegyně Silvie Rybářová triumfem v ženském závodě.

O to víc si Pošmourný užil dubnový závod na stejně dlouhé trati v mexickém Cancúnu, kde obsadil dvacátou příčku. „Mám rád teplejší vodu, jen byly trochu vlny. Výsledek je průměrný, zase jsem si však zaplaval s kluky z celého světa," vrací se k závodu Světového poháru.

Nejlepší český dálkový plavec za rok 2013 také vyhlíží návrat kolegyně Jany Pechanové po mateřské dovolené. „Až se vrátí, podaří se nám snad Kometu zase pozvednout. Já se Silvií snad taky nějaký rok vydržíme," usmívá se.

Byť brněnský celek prochází generační obměnou, Pošmourný zájem o dálkové plavání registruje. „Když jsem začínal, bylo nás málo, teď už to i mladé láká do moře a třeba od patnácti let se začínají věnovat dálkovému plavání," připomíná.