Boleslav měla na výběr Brno nebo Vítkovice. Nakonec ukázala na Buldoky, Severomoravané změří ve druhém semifinále síly se Střešovicemi. „Naše volba vycházela ze shody mezi hráči a trenéry a také zejména z toho, že věříme, že přes Brno postoupíme. Důležité také je, že doufáme v divácky navštěvovanou sérii jak u nás, tak i v Brně," zdůvodnil generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

Brňané si užili postupových oslav zejména po vydařeném čtvrtečním duelu, o víkendu už spíš odpočívali. „Primární oslavy se udály po zápase. Už dlouho jsme neměli volný víkend, takže byl klidnější. Já jsem ho strávil s rodinou," přiblížil Komenda.

V pondělí měli Buldoci ještě volno. V úterý pro ně začíná příprava na semifinále. „Trenéři určitě intenzivně pracují už od soboty, zajisté nám dodají připravené podklady. My máme teď v týdnu tři tréninky a o víkendu na nás už čekají úvodní dvě semifinálová střetnutí," osvětlil jedenatřicetiletý florbalista.

Buldoci sehráli v základní části s Mladou Boleslaví vyrovnané zápasy. Nejprve jí doma podlehli 5:6, ve druhém zvítězili 5:4 po nájezdech. „Herně mi vyhovuje. Hraje technický florbal do těla bez zbytečných nečistých zákroků hokejkou. Má našlapaný tým plný reprezentantů a může se měřit s nejlepšími světovými celky," řekl Komenda. „Nejvíc se mi z jejich družstva líbí Jiří Curney, je velmi chytrý hráč s výborným přehledem," zmínil českého reprezentanta.

První dva duely jsou na programu v sobotu a v neděli v Mladé Boleslavi, v Brně se hraje 4. a 5. dubna.