Sobotního soupeře z Jičína provází pověst týmu, který hraje velmi agresivně a zdobí ho skvělá obrana. Před duelem s Brnem obdržel průměrně dvacet branek za zápas, nejméně ze všech extraligových mužstev. „Hrajou tvrdě, někdy až zákeřně. Střety s nimi hodně bolí," prohlásila před zápasem brněnská spojka Jozef Hanták.

Zpočátku sobotního klání Jičín svou pověst naplňoval. Ostrými zákroky zastavoval brněnské útočníky a držel s Brnem krok. Pivot Králova Pole Michal Dostalík podstupoval na brankovišti těžké souboje. Trenér Titkov dokonce dostal od rozhodčích žlutou kartu, když se rozčiloval, že sudí vyloučili domácího hráče. „K tomuto incidentu se teď nechci a nemůžu vyjadřovat. Zavolejte za dva dny a něco vám k tomu řeknu," komentoval diplomaticky stratég původem z ruského Krasnodaru.

Domácím se v úvodu nedařily rychlé protiútoky, po kterých v předešlých střetech vstřelili nejvíc branek mezi mužstvy z nejvyšší soutěže. „Chvíli trvalo, než jsme se dostali do tempa. Na tom potřebujeme ještě zapracovat. Musíme hrát stejně od začátku zápasu až do jeho konce. Postupem času ale soupeř odpadal a nestíhal se vracet. Pak jsme i nějaké rychlé a snadné branky dali," povídal domácí kapitán Michal Dostalík.

Od poloviny prvního poločasu Ronalu docházely síly a domácí postupně navyšovali vedení. „Utkání bylo fyzicky náročné. Soupeř měl několik hráčů na marodce a to se nakonec ukázalo jako rozhodující. Pravidelně jsme střídali, zatímco Jičín to táhl v několika lidech," řekl kouč Titkov.

Brňané nakonec nasázeli svému sokovi třicet gólů. Tolik branek ještě žádný tým v letošní sezoně Jičínu nedal. „Defenziva, která nás většinou zdobí, tentokrát nefungovala. Nechali jsme se domácími útočníky rozpohybovat a dostávali jsme poměrně laciné branky. I když se nám dařilo v útoku, na soupeře to nestačilo a zaslouženě vyhrál," sdělil hostující lodivod Aleš Babák.

Vedle výhry těšilo nového brněnského trenéra, který před sezonou přišel ze Zlína, i vytížení všech hráčů. „Zapojila se celá lavička. Střídající hráči plnohodnotně nahradili ty ze zahajovací sestavy. Pro náhradníky je to hodně důležité. Je blbé, když mají v hlavě to, že jsou na svůj post až druhá alternativa. Takhle si ověřili, že jsou platná součást kádru. Z toho mám velkou radost," liboval si Titkov.

Hráči KP Brno mohou protáhnout šňůru výher příští neděli v Karviné.

KP BRNO – RONAL JIČÍN 30:24

Poločas: 18:14. Nejlepší střelci: Mičola 5, Aspridis 5/4, Hubáček 4, Mráz 3, Koubek 3 – Skopal 5, Hána 4, Kubík 3/2, Kolc 3. Sedmimetrové hody: 5/5 – 4/3. Vyloučení: 4:4. Diváci: 321.