„Soustředění bylo skvělé, doma jsem formu dobrousil. Cítím se super a připravený na skvělý zápas," řekl Deníku Rovnost třicetiletý Hutník před pátečním soubojem v Brně.

V Brazílii jste zkoušel i džiu-džitsu. Jaké dojmy jste si přivezl?

Nevěděl jsem, do čeho jdu, takže jsem tam jel s rozpaky, ale pozval si mě na sparingy přímo Shogun, což něco znamená. Udělal jsem si nové přátele, a když viděli moje tréninky, líbily se jim. Takže si to asi do budoucna zopakuju, mise byla úspěšná.

V Brně jste ještě nezápasil. Těšíte se?

Před čtyřmi lety jsem se tu měl utkat s Kaoklaiem, jenže jsem si zlomil ruku. Mám tu super kámoše Gaunyho Pernicu a Tomáše Hrona, se kterými jezdím do Nizozemska, cítím se tu jako doma.

Dlouho se znáte také s promotérem Milkem Deučmanem…

Tomu děkuju za poskytnutou příležitost v Brně zápasit. I lidi by si měli vážit, že šel někdo do risku uspořádat galavečer na takové úrovni. Přeji všem našim a slovenským zápasníkům, aby dopadli úspěšně, a my se pak dočkali dalšího galavečera.

Jak si věříte na legendárního Němce „Bleska" Leka?

Co vám na to mám říct? Jsem v Brně, abych zápasil a vybojoval světový titul. Je to velmi kvalitní soupeř, ale přišel čas, abych ukázal, že mám taky svou kvalitu.