Kubová se však nevzdala, nepřestala sportovat a díky své vytrvalosti, vnitřní síle a odhodlání si vysloužila místo na běžeckém kempu v Itálii, kde ji naučí správně běhat se sportovní protézou. Jenže ta stojí 130 tisíc korun. Se ziskem peněz se jí rozhodli pomoct kamarádi, kteří zorganizovali benefiční Trailový běžecký pohár v Brně a jeho blízkém okolí.

Libor Dvořáček a Kurt Wagner ze stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra ve Spa.
V Belgii hlídalo závody 50 policistů v civilu, Mičánkův tým sbíral třetí místa

S ohledem na koronavirovou pandemii půjde o virtuální seriál, v němž se účastníci poměří na dálku a své výkony na tratích porovnají pomocí online technologií.

Osm zajímavých tras brněnskými lesy připravili běžci Jakub Čtvrtníček a Petr Ptáček. Vedle podpory kamarádky a přítelkyně usilují také o uchování zdravé soutěživosti sportovců. Zapojit se mohou běžci jakékoliv věkové a výkonnostní skupiny. Závody je možné absolvovat celý týden od zveřejnění trasy. První díl začíná v pondělí. „Není podmínka zaběhnout všech osm závodů, trasy mají různé délky a převýšení. Každý si může zkusit, co obnáší trailový běh v blízkém okolí,“ říká Čtvrtníček.

Etapy na sebe na navazují osm týdnů v řadě, ale každá má jinou vzdálenost a jiné převýšení, proto se nedá říct, že nejkratší trasa je zároveň nejlehčí. „Poslední trať má maratonskou vzdálenost. Pro mnohé to může být symbolické zakončení sezony i roku s dobrým pocitem, že zvládli nejen pomoct, ale i zvítězit sami nad sebou,“ povídá Čtvrtníček.

Registrace stojí dvě stě korun a platí na všechny závody. Každý si může vybrat i další dvě varianty startovného s nákrčníkem nebo čelenkou připravené speciálně na pomoc mladé sportovkyni. Vyhodnocení poháru bude podle počtů získaných bodů. „Abychom běžce ještě víc motivovali zapojit se do jednotlivých závodů, oslovujeme různé typy partnerů, kteří věnují ceny pro vítěze etap,“ uzavírá Čtvrtníček.

Za Lužánkami se před rokem utkaly legendy Zbrojovky Brno a Sigmy Olomouc. Duel skončil remízou 4:4.
Další šance na oživení Lužánek. O tréninkovém centru pro mládež rozhodnou Brňané

Kompletní propozice trailového poháru jsou k dispozici na adrese www.galago.cz, kde každou neděli pořadatelé zveřejní trasu na následující týden.