Rozsáhlá marodka není problém jen z herního hlediska, ale také ekonomická čára přes rozpočet. „Ještě jsem nic takového nezažil. Sezona se neuvěřitelně prodražuje. Proto taky stahujeme z hostování v Teamstoru Lauru Olšovou a hostování ukončíme podle situace i Barboře Holubové, na soupisku jsme dopsali některé talentované dorostenky, které ale mají jako prioritu postup do Final Four svých soutěží,“ zmínil generální manažer brněnského klubu Richard Foltýn s tím, že klub bude muset opět navýšit rozpočet.

Lazaret KP
Gabriela Andělová – přetržený vaz v koleni – celou sezonu mimo hru
Veronika Remenárová – zranění menisku – do konce sezony
Stephanie Maddenová – po operaci achilovky – nejasná doba léčení
Dovilé Saurazaitéová – zranění chrupavky – do konce sezony
Sarah Beránková – přetržený vaz v koleni – do konce sezony
Aneta Mainclová – poraněné vazy v koleni – zatím neznámá prognóza

Podle něj stojí za sérií zranění smolná shoda okolností. „Přemýšlíme, kde je problém. Udělali jsme vše pro to, abychom zraněním předešli. Máme nejlepší zázemí, co jsme tu kdy měli. Najali jsme i fy-zioterapeutku, maséra a máme kondičního trenéra, na regeneraci dost dbáme. Jde o souhru nešťastných náhod, které vyplynuly ze hry, ne z nějaké systémové chyby. Měli jsme náročný program při EuroCupu, ale to není hlavní příčina,“ pravil manažer brněnského celku.

V posledních týdnech se má co ohánět, aby vhodně doplnil kádr v cestě za obhajobou druhého místa v české nejvyšší soutěži a vítězstvím v poháru.

V prosinci angažoval kapitánku slovenské reprezentace Sabínu Oroszovou, na Nový rok přivedl bývalou euroligovou vítězku Lenku Bartákovou, jako poslední vedení klubu oznámilo v tomto týdnu příchod v Králově Poli dobře známé rozehrávačky Reem Moussaové, která v Brně hrála před dvěma lety. „Potřebujeme, abychom nastupovali do zápasu aspoň v desíti a měli zdvojený post rozehrávačky. Podařil se nám jeden manévr. Moussaové jsem poslal novoroční pozdrav a připojil, že bych byl rád, kdyby se zase do Brna vrátila. A ona řekla, že velice ráda,“ popsal, jakým způsobem Královo Pole získalo kvalitní mezinárodní posilu pro zbytek ročníku. Egypťanka s americkým pasem už stihla s týmem potrénovat a šanci z Brna si nemůže vynachválit. „Je tady výborné prostředí pro basketbal a celkově jde o skvělou organizaci. Cítím se tu jako doma. Když jsem dostala možnost, jestli být v Portugalsku, nebo zamířit do Brna, jasně vyhrálo Brno, protože klub je výborný a česká liga daleko kvalitnější než portugalská,“ prohlásila Moussaová, která sezonu načala v portugalské Coimbře.

Mělo by jít o poslední posilu pro zbytek sezony. „Doufáme, že už se žádná hráčka nezraní. Trh je uzavřený a soupisku asi nebudeme doplňovat,“ podotkl Foltýn.

Královo Pole se i přes peripetie nachází na třetím místě tabulky Ženské basketbalové ligy, těsně za druhým Nymburkem. Obhajobu Českého poháru načne ve středu čtvrtfinálovým soubojem proti Teamstoru Brno, s nímž královopolský celek spolupracuje.

Skupina smrti. Korfbalové Brno potká na Europa Cupu giganta
Skupina smrti. Korfbalové Brno potká na Europa Cupu giganta