Brno přišlo po dlouhých 55 dnech o čelní pozici, na kterém je vystřídaly Lovosice. „Jsme na zemi. Tohle nás neovlivňuje. Navíc rozdíl mezi druhým a osmým místem činí pouhé dva body. Extraliga se ještě zdaleka nerozhodla," tvrdil brněnský kouč Jan Hegar.

Víc než ztráta role lídra extraligy Královopolany mrzí výkony při prohrách v Lovosicích a Zubří, tedy na palubovkách dvou posledních držitelů mistrovského titulu. Měly společného víc než jen zvučná jména soupeřů. „Nedodrželi jsme taktické pokyny. Všiml jsem si, že jsme hráli víc individuálně než kolektivně," povídal Dostalík, který má bohaté zkušenosti z islandské ligy.

Trenérovi chybělo především víc disciplíny. „V určitých fázích zápasů jsme povolili v koncentraci. Chceme se především poučit, protože obě naše porážky byly podobné. Hledáme recept, aby se to neopakovalo," komentoval Hegar prohry 27:33 v Zubří a 26:32 v Lovosicích.

Oba neúspěchy přišly na palubovkách soupeřů. „Doma je každý silnější. I my se těšíme na domácí zápasy. Třeba na Duklu přišla vynikající návštěva," pochvaloval si Dostalík měsíc starou osmisethlavou kulisu v domácí hale.

Znovu se v ní představí o víkendu. Netradičně v neděli dopoledne, protože zápas s Hranicemi živě přenáší televize. Na domácí prostředí spoléhá i Hegar. „Ve druhé polovině soutěže nás čekají zápasy se silnějšími týmy v Brně. Snad kromě Dukly. Náš nejbližší soupeř letos složil výborný kádr. Ale na to se nesmíme ohlížet," podotkl Hegar, který před Brnem trénoval právě Hranice.