Minulý rok se v Brně uskutečnil dvanáctihodinový závod, který se setkal 
s pozitivními reakcemi ze všech stran. „Všichni jsme dělali maximum pro to, aby se něco podobného stalo. Loni se závod velmi vyvedl a už se těšíme na letošní ročník," uvedla na webu série manažerka okruhu Jana Božková.

ÚPRAVA PROGRAMU

Dvanáctihodinovka se měla jet v sobotu 15. října od pravého poledne do půlnoci. Nyní se protáhne až do nedělního poledne. „Kvůli tomu dojde ke změně v plánovaném programu na okruhu. Týká se to série Czech Drift Series a Motoshow rekordu. Konkrétní změny upřesníme co nejdříve," vysvětlil mluvčí okruhu.

Masarykův okruh nabízí pro podobný typ závodů příhodné podmínky. 
„K prodloužení jsme přistoupili z toho důvodu, že jezdci chtěli v Brně jet čtyřiadvaceti­hodinovku. Udělali jsme si průzkum mezi týmy a nebyl žádný problém," vysvětlila Helen Roukensová z promotérské společnosti Creventic.

Z důvodu prodloužení musí vedení automotodromu vyřešit několik problémů. „Musíme zajistit další směnu traťových komisařů. Čtyřiadvacet hodin nevydrží. Závod se navíc jede v půlce října, kdy už bývá docela zima. Proto se budou muset střídat i nějak průběžně," objasnil Smetana.

Brno se tak stane čtvrtým podnikem, kde se letos uskuteční závod série čtyřiadvaceti­hodinovek s názvem 24H Series. Kromě Masarykova okruhu se o víkendu jede ve Francii na okruhu Paula Ricarda, poté v Barceloně a Dubaji.