Buldoci v sérii sice vedou, oba duely však naznačily, že dovést čtvrtfinále do vítězného konce bude složitá práce. V sobotu i v neděli totiž brněnský celek zvítězil jen o gól. V prvním klání 7:6 a v neděli 4:3. „Čtvrtfinále chceme co nejdříve dovést k výhře a už ve čtvrtém duelu urvat semifinále," hlásil i tak Krajcigr.

Sobotní střetnutí mělo divoký úvod, ve kterém předvedl parádní věc Ondráček. Jeho tým sice prohrával, pak však dal pět branek za devět minut a strhl vedení na svou stranu. Nedávno třicetiletý útočník přitom za čtyři minuty stihl hattrick, posléze skóroval znovu a přidal i asistenci. „Víceméně co šance, to branka. Pár jich bylo šťastných, ale tak se hraje play off. Většina gólů padla z brankoviště, kde je moje pozice," měl radost produktivní brněnský florbalista.

Hosté pak snížili na 4:6 z jejich pohledu, pak zas úřadovalo Brno. I tak se Jihomoravané báli o výsledek až do posledních chvil. Bohemians ale víc než na snížení na rozdíl jednoho gólu nedosáhli. „Drama až do konce. Povedl se nám vstup a poté jsme nedali i přes spoustu šancí dlouho gól a právě náš sedmý zásah utkání rozhodl," povídal pak brněnský kouč Jan Kadlec.

Nedělní klání odstartovalo opatrněji než předchozí přestřelka. Skóre otevřel až sobotní fantom Ondráček. Domácí v první třetině přidali další trefu a Pražanům povolili jen jednu střelu na branku. V prostřední části se přitvrdilo. „Hrálo se agresivněji, ale myslím, že takové jsou všechny zápasy play off s Bohemians," přiblížil Krajcigr.

V závěrečné třetině potvrdil fantastickou formu Ondráček dalším zářezem, ale hosté se stejně jako v sobotu nevzdali. Buldoky opět trápili až do posledního hvizdu. „Pro výsledek bylo rozhodující, že jsme zvládli ubránit sérii oslabení ve druhé třetině a to, že jsme po celý zápas hráli trpělivě, florbalově a podle sebe," podotkl Kadlec.

Další dva zápasy hrají Buldoci v sobotu a neděli v Praze.

Čtvrtfinále play off

1. ZÁPAS: Bulldogs Brno – Bohemians Praha 7:6

Třetiny: 6:3, 0:1, 1:2

Branky Brna: 7., 10., 11. a 16. Ondráček, 10. Žižka, 12. Koutný, 47. Černoch

2. ZÁPAS: Bulldogs Brno – Bohemians Praha 4:3

Třetiny: 2:0, 0:1, 2:2

Branky Brna: 7. a 44. Ondráček, 12. Juhaňák, 46. Kadlec