Na palubovku haly Rosnička se možná ale ani nepodívá. Po vleklém zranění kolena ji trenéři zapojují do hry postupně a se zvýšenou opatrností. „Nejsem ve formě. Moje úloha je taková, že naskočím do hry v době, kdy si ostatní potřebují odpočnout," povídá sedmadvacetiletá pivotka.

V letošním ročníku Euroligy dosud Šujanová odehrála pouze čtyři minuty v duelu se Spartakem Moskevská oblast. Zdravotní lapálie ji po operaci zkříženého vazu ještě úplně neopustily. „Bolest přetrvává. S lékaři jsme dohodnutí, že do tréninku i zápasů můžu jít na sto procent. Koleno ovšem stále není úplně v pořádku. Musím v plné zátěži vyzkoušet, co vydrží," vysvětluje svůj postupný návrat.

V posledních dnech musí rodačka ze Slavkova překonávat nejen fyzickou bolest, ale i psychický blok z možného obnovení zranění. „Člověk to má v hlavě. Každý týden je to lepší, tréninky a zápasy tyhle nepříjemnosti pomáhají odbourat," popisuje.

Lékaři ji ovšem v případě nepříznivého vývoje připravili i na horší variantu. „Už padl dokonce i návrh na další artroskopii, ale než k něčemu takovému dojde, chci koleno napřed pořádně vyzkoušet," říká odhodlaně.

Nejbližší příležitost má Šujanová už ve středečním zápase s Györem. „Chci si zahrát, ale také záleží na tom, jak se bude dařit ostatním. Je možné, že mě do hry vůbec nepustí. Nemám takovou formu, abych odehrála delší časový úsek," připouští.

Maďarského soupeře však zná téměř dokonale. Vždyť ještě v minulé sezoně oblékala jeho dres. „Družstvo moc neobměnili. Základ z domácích hráček zůstává stejný. Hrají ve třech na křídlech a vyhovuje jim to," předkládá informace, které předala i koučům brněnského týmu.

Imos předchozí tři domácí euroligové zápasy prohrál. Druhé vítězství ve skupině A už netrpělivě vyhlíží i Šujanová. „Potřebujeme se chytit. Zápas v Maďarsku byl vyrovnaný. Doma to máme ve svých rukách," burcuje tým.

MARTIN VYMYSLICKÝ