Jako poslední zůstal po třech zápasech pyramidy v brněnské Zoner Bobyhall stát na nohou Paleš a získal prémii deset tisíc eur, tedy čtvrt milionu korun. Poražený finalista si odnáší šest tisíc eur. „Asi jste si všichni všimli, že jsem celé druhé kolo prospal. Nastartoval mě až úder, který poslal Michaela do počítání, bez toho bych nevyhrál. Ještě teď se mi dívá přes oko špatně, je to dost velké omezení, zvlášť na levou ruku. Michael by jinak určitě nezaváhal a všechno by mi spočítal,“ popsal klíčové chvíle finále Paleš.

Fotbalisté Zbrojovky (v červeném Jakub Šural) doma podlehli Plzni 0:1.
Zbrojovka doma podlehla Plzni, ve druhé půli rozhodl Beauguel

S Krčmářem zvládli úspěšně čtvrtfinále i semifinále, do kterého se proti nim postavili vítězové rezervních soubojů, protože Václav Sivák a Marc Dass Rey ze Španělska nemohli i přes výhry kvůli zraněním nastoupit. Krčmář si tak v semifinále poradil s Ladislavem Krištůfkem, Paleš zdolal Andreje Šimkuliče.

V superzápase podle pravidel K-1 nastoupil do klece s malými rukavicemi brněnský bojovník Tomáš Hron. Ve strhující bitvě prohrál až v extra kole na body se Strahinjou Mitričem ze Srbska, který navážil 126 kilogramů, téměř o dvacet kilogramů víc než Hron. „Věřil jsem si určitě i do extra roundu. Soupeř vyhrál díky síle, tlačil jako tank. Ustál všechno, co koupil, i když myslím, že jeho obličej je taky celkem dobře vymalovaný, možná víc než můj,“ smál se devětatřicetiletý Hron.

Ani přes prohru s o sedmnáct let mladším soupeřem neztrácel dobrou náladu. „Hodně tlačil, šel dopředu, měl jsem se víc hýbat a bodovat. Šel jsem na bitku a fakt mě to bavilo, zápas jsem si užil, byl super. Myslím, že i diváky to bavilo, tekla krev, lítaly granáty, takže dobré, ne?“ tázal se brněnský rodák.

Brněnský thajboxer Tomáš Hron při Noci válečníků v Liberci knokautoval Maria Jagatice z Chorvatska.
Vítěz jako přejetý parním válcem. Oktagon do Brna přináší pyramidu thajboxerů

Tvrdý zápas předvedli Sebastián Fapšo s Matějem Kozubovským. Bitvu ovládl první jmenovaný slovenský bojovník a vůbec poprvé v historii se Tipsport bonus za výkon večera rozdělil mezi oba aktéry tohoto zápasu. V souboji dvou slovenských postojářských legend velmi brzy zvítězil Vladimír "Dracula" Moravčík. Ten hned v prvním kole zasadil tvrdý úder na žebra Igoru Danišovi.

Oktagon nabídne další turnaj s pořadovým číslem 22 včetně titulové bitvy středních vah 27. března.