„Pecka, jsem nadšený a spokojený. Na lepší umístění jsem v sobotu asi neměl. Díra přede mnou už byla opravdu velká," narážel šestadvacetiletý jezdec na dvacetivteřinovou ztrátu na osmého v cíli.

Ráno měl Abraham přitom opět problémy s technikou. Motorka nefungovala tak, jak si přál. V superpole, což je v superbikách kvalifikace, kvůli tomu upadl a to ho na startovním roštu zařadilo na jedenáctou pozici. „Dělal bych machra, pokud bych říkal, že jsem podobný výsledek čekal. I přes problémy jsem však věřil, že zde můžu zajet slušný výsledek," podotkl sedmnáctý muž celkového pořadí.

Do sobotního klání jediný český zástupce v druhém nejprestižnějším motocyklovém šampionátu odstartoval dobře. „Start a hlavně první kolo se mi povedlo. Od toho jsem se odpíchl," potvrdil Abraham.

Závod se poté vyvinul do fáze, kdy se brněnský pilot octl na delší dobu osamocený. Pak ho sice dojel a předjel Angličan Davies, který se před tím pakoval k zemi, jenže následně domácí závodník opět upadl.

Abraham tak znovu po okruhu kroužil sám. „Mezera mě štvala. Na jednu stranu nesmíš polevit, aby tě nepředjeli ti za tebou. Na druhou zas nemůžeš tlačit tolik na pilu, protože nechceš upadnout. Pokud bych nejel sám, dojedu asi s menší ztrátou, polevil jsem," přiznal.

Potvrdit slušný výsledek může Abraham v neděli, kdy je na programu druhý závod. Do ostrého startu před ním vyjede i kuřimský Ondřej Ježek, jenž bojuje o body v doprovodném šampionátu supersportů.