Ještě před sezonou by v roli jasného favorita stál právě jeho celek. Jenže loni bronzové mužstvo soutěže také vinou nebývalé marodky tápe, prohrálo všechny čtyři duely a v osmičlenné tabulce je poslední. „Chybí nám spousta hráčů kvůli zranění, několik jich odešlo do zahraničí. V reprezentační přestávce jsme však hodně zapracovali a budeme silnější než v dosavadních utkáních. Věřím, že budeme připravenější a doma vyhrajeme," doufá Žemlička.

Bystrc přenechává roli favorita historicky úspěšnějšímu klubu. „Je pro nás lepší hrát na Dragonu, tlak tak bude na kopačkách jeho hráčů. I když jsme v tabulce před nimi sedmí díky bonusovým bodům, pořád hrají extraligu déle a jsou favorité. Několik hráčů navíc v kariéře nastupovalo na straně soupeře, což zápas okoření," povídá bývalá opora Dragonu a nyní bystrcký šéftrenér Tomáš Krejčí.

Extraligový nováček může vylepšit počet vítězství v derby, která od roku 2010 vybojoval jen dvě. „Samozřejmě myslíme na výhru, Dragonu se nedaří, zatímco my jsme na vlně nováčkovské euforie. Ale pro soupeře je utkání zlomové," usmívá se bystrcký kouč. Na derby oba kluby očekávají pořádnou návštěvu. „Bude to pěkný zápas, dojde tak dvojnásobný počet lidí, než chodí do Bystrce," těší se Krejčí.

Vítěz dostane putovní trofej pojmenovanou Boj o brněnské štatl. „Dohodli jsme se s Tomášem Krejčím, že uděláme takovou tradici. Něco podobného už v Brně bylo a k ragby tradice patří," doplňuje kapitán Dragonu.