„Dostal jsem přihrávku. Ani jsem se tentokrát nesnažil střelu umístit, jen jsem práskl do míčku a spadl do branky," směje se šestadvacetiletý útočník.

Přitom v předchozích šedesáti minutách se dostal do mnohem větších šancí, ale balónek za záda pražského gólmana Michala Rebra neprocedil. „V první třetině jsme ho rozchytali do super výkonu. Kdybychom proměňovali naše vyložené šance, mohli jsme v klidu zvítězit o pět branek," kroutí hlavou Ondráček.

Střeleckou nemohoucnost připisuje i pozdnímu příjezdu mužstva do hlavního města České republiky. Do haly se hráči dostali až deset minut před začátkem utkání. „Při cestě po dálnici jsme ztratili hodně času ve dvou kolonách, navíc v Praze byl také hustý provoz, takže jsme jeli skoro čtyři hodiny. Někteří hráči se převlékali v mikrobuse. Po cestě jsme si už dělali srandu, že zápas asi nestihneme," popisuje Ondráček krkolomnou dopravu na venkovní utkání.

Naopak ho těší, že dosud nefungující obrana, která v předchozích duelech dovolila soupeřům v průměru víc než sedm tref, byla  tentokrát téměř neprostupná. „Nepotvrdilo se, že jde o naši dosavadní největší slabinu," dodává.

Po osmi odehraných kolech se Buldoci drží na deváté příčce, když získali pět bodů. Ty nasbírali v posledních dvou duelech za vítězství nad Future a Bohemians. „Měli jsme ze začátku extrémně těžký los, když jsme hráli s Chodovem, Vítkovicemi, Tatranem i Mladou Boleslaví, proti které se nám dlouhodobě nedaří. Sice jsme pak nezvládli i některé lehčí zápasy, ale po zisku prvních bodů z nás už spadla nervozita," tvrdí Ondráček s tím, že mužstvo v posledních dvou zápasech splnilo bodový cíl od vedení klubu. Zažehnalo tak pravděpodobné personální změny na trenérských i hráčských postech.