A útok se podařil. Tým kouče Petra Guldy šampionát zcela ovládl a získal titul v singlu, ve dvojicích i v trojicích. „Je to obrovský úspěch. Cesta ze skupiny do finále byla docela jednoduchá. Nejnapínavější byla soutěž singlistů, kde Marek Vedral v semifinále udolal Švýcara a ve finále slovenského soupeře. Singl byl nejvyrovnanější ze všech disciplín," líčil reprezentační kouč Gulda.

Česká parta si suverénně počínala i v turnaji dvojic a trojic, kde si na zlaté medaile brousila zuby taky slovenská reprezentace. „Zápasy se Slovenskem jsou vždy o sto procent dramatičtější než ty ostatní," povídal blokař českého týmu Jakub Medek, který si kromě zlatých medailí odnesl i cenu pro nejlepšího hráče brněnského turnaje.

Medek si na závěr sezony spravil náladu po nedávném finále české extraligy, kdy jeho Karlovy Vary těsně nestačily na obhájce prvenství z Modřic. „Hrálo to v mé motivaci na mistrovství světa roli. Chtěl jsem neúspěch s Modřicemi odčinit, což se mi povedlo," dodal Medek.

Právě útoky jedenadvacetiletého nohejbalisty táhly český tým. Na nahrávce a v poli zase zářil modřický Lukáš Rosenberk. „Hodně kluků z týmu má dobře našlápnuto i do seniorského mezinárodního nohejbalu. Kubu Medka jsem ještě nikdy neviděl v tak bojovném výkonu jako teď na šampionátu," chválil své svěřence Gulda.

Od dvojice Medek a Rosenberk se očekává, že se v nejbližších sezonách zařadí i do dospělé reprezentace. „To mi ale ruce zatím nesvazuje. Je to daleko. Seniorský nohejbal je o hodně kvalitnější," podotkl Medek.

V brněnské hale VUT Pod Palackého vrchem si dvě zlaté oslavy užila i ženská reprezentace. Svěřenky trenéra Jiřího Šmejkala ve finále neuspěly pouze v singlu, odkud si titul odneslo Maďarsko. „Holkám celý víkend sedl výborně. Prokázaly v některých momentech ohromnou bojovnost. Myslím, že pět zlatých medailí od juniorů a žen nikdo před mistrovstvím nečekal," uzavřel Gulda.

MS juniorů a žen 2012 v Brně

Junioři singl: 1. Česká republika, 2. Slovensko, 3. Francie

Junioři dvojice: 1. Česká republika, 2. Slovensko, 3. Maďarsko

Junioři trojice: 1. Česká republika, 2. Slovensko, 3. Maďarsko

Ženy singl: 1. Maďarsko, 2. Česká republika, 3. Švýcarsko

Ženy dvojice: 1. Česká republika, 2. Slovensko, 3. Maďarsko

Ženy trojice: 1. Česká republika, 2. Slovensko, 3. Maďarsko