Všichni tři přišli do Brna v letní pauze. Bratři Jozef a Martin zamířili do Králova Pole po angažmá v maďarském celku Balmazújvárosi Kézilabda a otec Jozef nahradil na pozici trenér Zdeňka Missbacha. V jednom klubu se kompletní házenkářský klan sešel poprvé. „Staršího syna už jsem v kariéře trénoval, fungovalo to, měli jsme spolu i dobré výsledky. Oba víme, co můžeme od druhého čekat. A výhody? Nikdy žádné neměl,“ odmítá trenér protekci.

Jozefové se sešli například při společném angažmá v Karviné. „S otcem jsme pracovali dlouhé roky, jsme na sebe zvyklí. Kdysi jsme hodně míchali házenou i s osobním životem, ale i tohle už máme za sebou,“ přibližuje syn Jozef rodinné vztahy.

Ty se s přibývajícím věkem Hantákových synů mění. Starší Jozef v zimě oslaví třicet. „Moje pozice už je trochu jiná, než když mi bylo dvacet. S tátou se o házené bavíme víc na rovině diskuze, protože už mám také nějaké zkušenosti,“ líčí Jozef mladší.

Zleva stříbrný medailista Edward Ling z Velké Británie, zlatý Daniele Resca z Itálie a bronzový Jiří Lipták z České republiky.
Řval jsem á. Ale mám hluboký hlas a terče létaly pozdě, vypráví bronzový Lipták

Trenérova aura ale zůstává nedotknutelná. „Když něco vidím, řeknu mu to a probereme to. Do systému a koncepce mu ale určitě nekecám,“ tvrdí Jozef mladší. „Horší je to u bráchy, schytává rady od nás obou,“ dodává s úsměvem.

Mladší Martin při angažmá v Maďarsku hrával teprve za juniorku. „Patří v týmu k mladým klukům, kteří mají potenciál. Když si nechají poradit od starších, za čtyři až pět let z nich mohou být klíčové opory,“ vyhlíží kouč.

Slovenská klika se pochopitelně neubrání i občasnému rýpnutí ze strany spoluhráčů. „Nic podobného jsem ještě nezažil, takže špičkování tam z naší strany bude, tedy už vlastně je,“ směje se brněnská spojka Viktor Hastík. „Ale není to nic dramatického, protože všichni jsou pro tým platní, to je bez debat,“ zvážní.

Obměněný brněnský celek se v extralize poprvé představí už v neděli, kdy nastoupí v půl jedenácté dopoledne na palubovce Karviné.