Sobotní Riviéra běh už má osvědčený harmonogram. V půl jedenácté dopoledne vyběhnou jako první na start nejmladší děti v doprovodu rodičů. V dalších kategoriích se představí na pěti stech metrech mladší a starší děti, po nich žáci a na trať dlouhou 2100 metrů vyrazí junioři. Na muže a ženy čeká hodinu po poledni vzdálenost 7800 metrů.

Trasa se nemění. „Zvažovali jsme úpravy, ale převládl počet spokojených nad těmi, kteří chtěli změnu, takže jsme nakonec zůstali u stejného formátu jako minulý rok. Budeme rádi, když dorazí pět až šest stovek lidí, kteří si aktivně zasportují,“ vyhlíží Štěpán Vrubl, vedoucí Střediska aktivit a sportu STAREZ-SPORT, a. s. Účastníci se mohou hlásit přímo na místě.

Ilustrační foto.
Hokejisté Komety v úvodu Ligy mistrů padli na běloruském ledě

Riviéra běh se letos místo května přesunul až na září. „Jelikož se Riviéra rekonstruovala, rozhodli jsme se, že závod neuděláme na začátek, ale na konec sezony. Domluvili jsme se zároveň s městem, že na Riviéře uděláme oficiální loučení s prázdninami,“ líčí Vrubl.

Riviéra běh se tak stane součástí sportovních dnů pro děti, které na koupališti spolupořádá město Brno. „Chystáme sportovně-dětský kemp jako rozloučení s prázdninami a zároveň přivítání školního roku. Naváže na Riviéra běh, takže se akce prodlouží na dva dny jako sportovní víkend pro rodiny,“ přibližuje Eva Rossi, vedoucí Oddělení prorodinné politiky Odboru zdraví Magistrátu města Brna.

Pořadatelé přichystali bohatý program, vstoupí zpěváci a youtubeři Jakub Ondra, Naty Hrychová, Light & Love, PIMPS, Fayne, MarweX. Pro nejmenší i dospělé pořadatelé připravili skákací hrad, lanový park, paddleboarding, aquazorbing, basketbal, lukostřelbu, opičí dráhu a mnoho dalších.

Výbornou kávu připraví Basta coffee, veganskou zmrzlinu pak Božský kopeček. „Nepůjde jen o festival nebo koncert, ale oboje dohromady. Když už tam lidi přijdou na Riviéra běh, chceme, aby zůstali do večera nebo přišli i v neděli,“ vysvětluje Vrubl.
Kompletní víkendový program najdete na webových stránkách www.rozloucenisprazdninami.cz.

Mistr světa Ondřej Teplý. Ilustrační foto.
Vítr ve Slovinsku utichl a Teplý se stal mistrem světa v olympijské třídě Finn