Na petrovických ragbistech byla ve druhém poločase zápasu play­down extraligy s brněnským Dragonem znát odevzdanost. Na hecování kapitána už nikdo z nich moc nereagoval.

Brňané totiž už výrazně vedli a nakonec svého soupeře rozmetli 55:7. Potvrdili tak čtrnáct dní starou výhru z prvního utkání. Teď už je čeká jen dvouzápasový boj o konečné páté místo se Slavií Praha.

„K ničemu jsme je nepustili a jsme prakticky po celou dobu kontrolovali. Petrovice hráli o dost hůř než doma, udělaly hodně chyby,“ hodnotí přesvědčivé vítězství trenér Dragonu Zdeněk Zapletal.

Za parného počasí potvrzovali Brňané roli favorita od prvních minut. Trpělivě útočili a přidávali body na svůj účet. Hosté, kteří se do útoku dostávali jen zřídka, utkání zdramatizovali jen jednou. Zhruba v polovině první části za stavu 14:0 pro Dragon zaznamenali sedm bodů. Domácí však rychle svůj náskok opět navýšili.

Ve druhém poločase Dragon svůj náskok už jen navyšoval. „Po oba poločasy jsme vydrželi hrát stejně, Petrovice fyzicky odpadly. Vychází to z naší kvalitní přípravy,“ nachází příčinu jasného průběhu utkání Zapletal.

Ve druhé části utkání sice už vše nasvědčovalo, že je rozhodnuto, ale diváci se nenudili. Ragbisté Dragonu jim přichystali několik pěkných momentů. Potlesk sklidil třeba Jaroslav Žemlička, který svému týmu vystřelil tři body přesným dropem z poloviny hřiště.

„S tím, co jsme v tomhle zápase předvedli jsme určitě spokojení,“ pochvaluje si Zapletal. Zápasům o páté místo, z nichž je na programu tuto sobotu, příliš velkou váhu nedává. „To už máte jedno, jestli skončíte pátí nebo šestí. Teď už přemýšlíme o další sezoně, jak to udělat abychom dopadli lépe,“ uvažuje Zapletal.