Úvodní dvě sady duelu brněnské rodačky Šafářové rozhodly až tie-breaky. V úvodním setu si obě hráčky jednou prohrály podání, turnajová osmadvacítka Šafářová přitom nevyužila vedení 3:1 a 30:0. Ve zkrácené hře odvrátila dva setboly, ale třetí na 7:9 už ne.

Ve druhém setu se každé ze soupeřek povedly dva brejkboly a Američanka měla další při vedení 5:4, ale česká tenistka mečbol odvrátila a tie-break pak vyhrála 7:3.

Před třetím setem si Američanka nechala ošetřit ruku a pak měla znovu blíž k vítězství. Jenže Šafářová jí za stavu 3:5 nedovolila při vlastním servisu proměnit rozhodující míč a další mečbol odvrátila v následující hře při podání soupeřky. V dalších dvou hrách pak obrat po dvou hodinách a 52 minutách dokonala. S Mattekovou-Sandsovou, s kterou jsou ve Wimbledonu sedmým nasazeným párem do čtyřhry, si vylepšila vzájemnou bilanci na 3:1.

Rosol v prvním i druhém setu zvládl lépe zkrácené hry. Tu úvodní získal poměrem 8:6 a druhou 7:5, ale zápas s osmadvacátým nasazeným soupeřem byl velmi vyrovnaný. Američan v dalších dvou sadách dokázal vzít Rosolovi servis a srovnal na 2:2.

V rozhodujícím setu už byl Rosol za stavu 4:5 blízko vyřazení, ale ještě dokázal vzít soupeři podání a duel prodloužit. Českého hráče pak dělily dva míče od výhry při skóre 10:9, ale Querrey výborně podával a za celý zápas Rosolovi povolil jen tři brejkboly.

Rosol jich odvrátil celkem patnáct, ale za stavu 10:11 servis posedmé v utkání ztratil. První mečbol ještě forhendovým returnem ubránil, ale při druhém trefil soupeř 33. eso v utkání a radoval se po třech hodinách a 21 minutách z postupu.