Šafářová připustila, že se jí po první výhře v tomto roce ulevilo. "Strašně. Při extralize jsem chytla angínu a pořád jsem se jí nemohla zbavit. Až třetí antibiotika mi zabrala. Přiletěla jsem do Brisbane po deseti dnech nicnedělání. To byla taková stopka. Navíc jsem potkala dvě hodně dobré hráčky - Lisickou a Keysovou. Jsem strašně ráda, že jsem ten pád zastavila," řekla Šafářová.

S Lučičovou úplně nevěděla, co má čekat. "Střílí to. Dokáže zahrát výborně, na druhou stranu je zase bláznivá. Snažila jsem se udržet míč ve hře, držet tempo, tlačit ji. A vyšlo to," pochvaloval si světová sedmnáctka.

Věří, že ji výhra nakopne. "Určitě. Když člověk dvakrát prohraje, tak se před grandslamem necítí úplně komfortně," připustila Šafářová. Zdravotně je prý už naprosto v pořádku. "Musím zaklepat, ale ano. Už týden trénuju úplně normálně, snad jsou všechny nemoci za mnou," přála si.

Na konci minulé sezony porazila ve finále Fed Cupu v Praze Jelenu Jankovičovou i Anu Ivanovičovou, teď v Melbourne ji v dalším kole čeká jiná Srbka Bojana Jovanovská. "Taky hraje rychle. Doufám, že si vzpomene na finále Fed Cupu," smála se Šafářové.

Může využít rady své trenérky, Srbky Biljany Veselinovičové, která krajanku dobře zná. "Aspoň trenérka nemusí shánět informace," dodala Šafářová.