Ne, Lucie Šafářová to zkrátka na Jaroslavu Švedovovou neumí. Česká fedcupová opora s ní prohrála i počtvrté v kariéře a stejně jako loni skončila na slavném Wimbledonu v osmifinále. 

"Musím říct, že prostě byla lepší. Sedlo jí to. Výborně servírovala. Snažila jsem se čekat na nějakou příležitost, ale nedala mi ji. Výborně returnovala především moje druhé podání. Pořád jsem tahala za kratší konec," řekla Šafářová.

Šafářové nevyšel už úvod zápasu. Švedovová (až 96. hráčka žebříčku) začala zostra, svou agresivně pojatou hrou dostala Šafářovou pod tlak a ta tak hned v první hře musela odvracet čtyři brejkboly. Podání si sice nakonec udržela, přesto levou rukou hrající Češka o první sadu přišla.

Švedovová se opírala především o svůj dělový servis, při něm se na dvorci téměř nehrálo a Šafářová si nedokázala vypracovat ani jeden brejkbol.

O rychlé hře Švedovové svědčí i fakt, že před čtyřmi lety zatím jako jediná na grandslamech získala tzv. zlatý set. Ve třetím kole Wimbledonu v roce 2012 vyhrála nad Italkou Sarou Erraniovou všech čtyřiadvacet míčů prvního setu v řadě.

Je ráda, že už je zdravá

Šafářové nepomohlo ani fandění tenisových legend Jana Kodeše a Heleny Sukové. Druhý set začala ztraceným podáním, vzít zpět už si ho nedokázala a po hodině a 20 minutách musela pogratulovat soupeřce.

S postupem osmifinále byla celkem spokojená. A především proto, že v prvním kole odvrátila tři mečboly, ve třetím jeden a oba zápasy vyhrála.

Navíc je ráda, že už je po zdravotních problémech zcela v pořádku a opět si může tenis užívat. "Cítím se dobře a jsem zdravá, což je nejdůležitější, a myslím, že už jsem zpátky. Že jsem zase ta stará já," usmála se.

Londýn ale zatím neopouští, s Radkem Štěpánkem zkusí mix. "Bude to zajímavá zkušenost a trochu zábava. Radek je showman a myslím, že si to užijeme," těšila se Šafářová na zápasy s daviscupovým vítězem.

WIMBLEDON

Ženy, dvouhra - 4. kolo: Švedovová (Kaz.) - Šafářová (28-ČR) 6:2, 6:4, S. Williamsová (1-USA) - Kuzněcovová (13-Rus.) 7:5, 6:0, Cibulková (19-SR) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6:3, 5:7, 9:7, Kerberová (4-Něm.) - Doiová (Jap.) 6:3, 6:1, Halepová (5-Rum.) - Keysová (9-USA) 6:7 (5:7), 6:4, 6:3, Pavljučenkovová (21-Rus.) - Vandewegheová (27-USA) 6:3, 6:3.