Nejmladší člen závodního klanu Mičánků v jedné sezoně vyhrál jako první v historii jak kategorii nováčků, tak celkové pořadí čtyřkolek. „Byl to ten nejlepší závěr sezony, jaký jsme si jen mohli přát. Jsem šťastný, že se celý seriál povedl na jedničku," culil se Mičánek.

Splatil tak důvěru šéfa týmu Action Racing Martina Jansy, který jej posadil do auta Mitsubishi EVO IX. „Chci mu poděkovat. Na začátku jsem nabídku vnímal jako velice zajímavou příležitost s tím, že můj hlavní cíl bude získávání zkušeností," líčil čtyřiadvacetiletý závodník.

V Melku soupeřilo patnáct jezdců a brněnský jezdec se změřil hlavně s matadorem Güntherem Denkem. „Věděl jsem, že nesmím chybovat a do první jízdy jsem dal maximum. Po projetí cílem jsem věřil, že to bude dobré. Také bylo," oddechl si Mičánek.

Už od roku 2011 se pyšní titulem dvojnásobného okruhového mistra republiky, v roce 2013 přidal i vítězství v Porsche Sports Cupu a teď se stal mistrem Rakouska v jízdě smykem. „Drifty jsou zcela něco jiného než jízda po velkém závodním okruhu a od prvního víkendu mne úplně pohltily. S každým odjetým závodem se mi dařilo víc," dodal Mičánek.