Tam získala i bronz ve sprintu. „Jsem hrozně spokojená, rozhodně jsem nečekala, že vybojuji duhový trikot. Po první jízdě, která mě poslala do oprav, jsem byla trochu nervózní, přece jen konkurence tu byla jiná než na Evropě. Pak jsem uspěla v opravě i semifinále a ve finále jsem byla po odstoupení derny pátá, ale probojovala jsem se do vedení a to udržela až do cíle," řekla oficiálnímu svazovému webu Kaňkovská, jež loni na juniorském světovém šampionátu získala bronz.

ČESKÝ REKORD

Na zlato dosáhla neteř bývalého mistra světa v omniu Aloise Kaňkovského den poté, co skončila sedmá ve sprintu po vyřazení ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Pauline Sophií Graboschovou z Německa. V kvalifikaci na dvě stě metrů zajela Kaňkovská český juniorský i seniorský rekord 11,382 sekund.

Martin Čechman z Dukly Brno přidal ke stříbru v keirinu na mistrovství světa páté místo v závodě na kilometr s pevným startem. Necelých půl vteřiny ho dělilo od bronzu, vyhrál Kanaďan Stefan Ritter. V nedělním sprintu vypadl Čechman ve čtvrtfinále.

Ve scratchi vybojovala osmnáctiletá Ema Kaňkovská šestou příčku. V individuální stíhačce na dva kilometry neuspěla Kateřina Kohoutková, když v kvalifikaci obsadila 22. příčku.

V omniu skončil až jako poslední osmnáctý Tomáš Čapek, když závod nedokončil. Danielu Baborovi utekl v jedné ze dvou kvalifikačních rozjížděk jen těsně postup do finále bodovacího závodu.