Na jaře vedli pohodlně o tři góly, ale doplatili na nekoncentrovanost a brněnské futsalové derby ztratili 3:5. Tentokrát hráči Helasu povedený začátek nepromarnili. Už po sedmi minutách vedli nad favorizovaným Tangem o dvě branky, nakonec zvítězili přesvědčivě 4:0.

Helas zdolal Tango poprvé od svého předloňského návratu do první ligy. „Minulý rok jsme jsme si při vedení 3:0 v kabině asi dali do hlavy, že už se nemůže nic stát a Seidler rozhodl čtyřmi góly. Teď jsme si v kabině řekli, že i za stavu 2:0 budeme hrát jako od začátku, nesmíme je nechat chytit, a to jsme splnili," líčil kapitán Helasu David Cupák. „Nebyli jsme herně lepší, ale za kolektivní výkon jsme si zasloužili vyhrát," doplnil.

HELAS BRNO –
TANGO BRNO
4:0 Poločas: 2:0. 
Branky: 4. Sýkora (Cupák), 7. Lacko, 29. Lidmila (Lerch), 31. Lacko (Šimon).

ŽK: Cupák – Javi, Kovács, Kubíček, Belej.

Diváků: 1150.

Sestavy – Helas: Šimon – Cupák, Kasálek, Havlík, Lerch, Ovčačík, Presl, Lidmila, Klimeš, Lacko, Havel, Sýkora, Šplíchal. Trenér: Loup.

Tango: Kubíček – Chadzidis, Svoboda, Brůna, Buršík, Kovács, Belej, Javi, Záruba, Seidler, Rogerinho, Pollák, Šidla. Trenér: Berky.

Obě mužstva nastřelila dvě tyčky, jenže Helas k nim přidal čtyři branky. Tango se z prospaného začátku už nesesbíralo. „Nedali jsme žádný gól, hráli jsme vlažně, nešli jsme do toho od začátku na sto procent, což se nám vymstilo. Tak se derby nehraje," uznal bývalý reprezentant v dresu Tanga Dimo Chadzidis.

Helasu se povedla akce hned ze čtvrté minuty, kdy Cupák vzduchem přes bránícího hráče přiťukl míč Sýkorovi, jehož bomba zaplula do horního rohu branky. „Snažíme se hrát narážečku přes hráče, ale že to šlo vzduchem, je náhoda. Radek to nádherně trefil," pravil Cupák.

V sedmé minutě zvýšil z trestného kopu Lacko a ve 29. minutě uzemnil favorita Lerch. „Pak jsme hráli power play, ale šance jsme neproměňovali. Balony se neodrážely, kam jsem potřebovali, protože jsme nebyli, kde jsme měli. Hrajeme na krásu, ale koncovka musí být nekompromisní a tvrdá," zlobil se Chadzidis.

Při power play Tanga rozhodl druhým gólem v utkání Lacko. „Tango trénuje šestkrát týdně, my jenom dvakrát, takž s ním nemůžeme hrát tak, že podržíme balon. Spolehli jsme se na dobrou defenzivu a hlavně nám zachytal gólman," chválil Cupák brankáře Davida Šimona.

Brněnské derby tentokrát nepřineslo žádné emotivní chvíle. „Byly tam ostřejší souboje a strkání, nikdo před nikým nechce uhnout, ale nešlo o nic extra," podotkl Cupák.

Po jedenáctém kole nejvyšší soutěže je Tango třetí se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Teplice. Helas je sedmý. „Letos mi derby nepřišlo tak vypjaté jako v jiných letech, o to je to větší škoda. Nevyužili jsme toho, že jsme futsalovější mužstvo," mrzelo Chadzidise.