Hejtman Michal Hašek je spokojený. „Díky dotaci můžeme vyřešit problém z minulosti a znamená to výrazný krok k zachování Grand Prix 
i v následujících letech," prohlásil Hašek.

Kraj také zřídil firmu, která má od roku 2016 pořádání závodu oficiálně zaštiťovat. „Okamžitě zahájíme nové kolo jednání s Dorna Sports o budoucnosti Velké ceny a sladíme své kroky s vládou, městem i Automotodromem Brno," ujistil jihomoravský hejtman.

Ani zástupci automotodromu nechtějí otálet. „Ceníme si rozhodnutí vlády a doufáme, že tuto částku co nejrychleji převede na společnost Dorna. Tím se nám otevře prostor pro další jednání o příštích ročnících Grand Prix v Brně," řekl mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana. Vláda původně dotaci schválila už v červenci, ale Evropská komise na žádost ministerstva školství posuzovala, zda nejde o nedovolenou veřejnou podporu. V prosinci pak vyšlo najevo, že se Autoklub České republiky, přes který měla dotace k pořadatelům putovat, ani Automotodrom Brno nehlásí k roli konečného příjemce dotace se všemi povinnostmi, které z toho vyplývají.