Hladký závod se jel na šedesát kol, tedy patnáct kilometrů. Nejrychleji je zvládl Lucas Liss z Německa. „Vyhrál můj favorit, dravec z nastupující mladé generace. Mluvil jsem s ním před závodem a byl natěšený na titul," uvedl trenér české vytrvalecké reprezentace Lukáš Thun.

Scratch se lámal v závěru jeho druhé třetiny, kdy se od pelotonu odpojila skupina čtyř cyklistů. „Čekal jsem větší aktivitu od startu, ale víc se taktizovalo. Skupinka uprchlíků spolupracovala, bohužel Jirka nezachytil nástup," mrzelo českého kouče.

Dvojnásobný medailista z mistrovství světa v bodovacím závodě dvojic Hochmann už neměl v závěru sílu na lepší výsledek. „Vypadalo to, že bude ještě bojovat o šesté místo, ale neměl svůj den. Přitom začátek závodu se jel podle předpokladů, které mu vyhovují," dodal Thun na adresu závodníka pražské Dukly.

Druhý den mistrovství světa přinesl světový rekord australského ženského kvarteta ve stíhacím závodu družstev. Čtyři kilometry zajelo za 4:13,683 minuty. V pátek se z českých dráhařů představí Vojtěch Hačecký v bodovačce a Robin Wagner s Tomášem Bábkem v kilometru s pevným startem.