I kvůli nim vyrazil brněnský celek na cestu do téměř tisíc kilometrů vzdáleného města autobusem už v neděli ráno. V noci přespal v hotelu v Udine a do Monzy dorazil v pondělí večer. „Tím, že jsme si cestu rozdělili napůl, nebyla až tak hrozná. Holky měly v autobuse zábavu, povídaly si, takže to není špatné ani jako teambuilding,“ prohlásil s úsměvem kouč Šelem Ondřej Boula.

Jeho svěřenky se do osmifinále Poháru CEV probojovaly v listopadu, když si ve dvou utkáních bez ztráty setu poradily s kosovským celkem KV Drita. O postup mezi osm nejlepších týmů v soutěži zabojují v úterý od půl osmé večer s celkem ŽOK UB.

Martin Berkovec pózuje s dresem Zbrojovky Brno.
Zbrojovka získala posilu do branky, přichází český i litevský šampion Berkovec

Zápasy v Poháru CEV Šelem Brno v tomto ročníku:
šestnáctifinále
11. listopadu 2020:
KV Drita (Kosovo) – Šelmy 0:3
12. listopadu 2020:
Šelmy – KV Drita 3:0 (oba zápasy hrány v Kosovu)
osmifinále
úterý v 19.30:
ŽOK UB (Srbsko) – Šelmy (hráno v italské Monze)
čtvrtfinále
středa v 18.00:
Monza (Itálie)/BRSE (Maďarsko) – ŽOK UB/Šelmy

Ten v této sezoně srbské ligy ve třinácti zápasech dosud neprohrál. „Srbský soupeř bude určitě herně lepší než kosovský. S přehledem totiž vede ligu, ale na druhou stranu se kvalita jeho zápasů těžko odhaduje, protože z videa není úplně vidět síla soupeře a tlak na tým. Určitě nás ale nečeká nic jednoduchého,“ poznamenal Boula.

Pokud jeho svěřenky v úterý uspějí, hned ve středu je čeká čtvrtfinálový duel. V opačném případě nasednou do autobusu a vrátí se zpět do Brna. „Počítáme s oběma variantami, šanci ale určitě máme,“ řekl Boula.

Šelmy by se v zítřejším utkání střetly s vítězem zápasu mezi Békéscsabai Röplabda z Maďarska a domácí Monzou. „Přiznám se, že o maďarském týmu moc nevím. Nepočítám s tím, že s Monzou uspěje. Ta je totiž oproti nám dost jinde. Jde o třetí tým italské ligy a nedávno porazil Navaru, která je v tabulce druhá. Tam je to těžko průchodné,“ přiznal Boula.

Třiačtyřicetiletý kouč do pohárových duelů s jistotou nemůže počítat s oporami brněnského celku Helenou Horkou, Markétou Chlumskou a nedávnou posilou Pavlou Šmídovou. Ty do Itálie vůbec nevyrazily. „Nemít s sebou tři takové hráčky, je jednoznačně velké oslabení. Holky holt mají malé děti a když zápas vyjde do termínu, kdy nemají hlídání nebo manžel je v práci, tak se nedá nic dělat. Na tom je klub založený a musíme se s tím poprat,“ pravil Boula.

Legendární Leopold Jebáček byl i světově uznávaný rozhodčí.
Polda uměl za mikrofonem fandit, vzpomíná na legendu Hrančík

Brňanky vezou k mezinárodnímu utkání dobrou formu. V nejvyšší české soutěži pětkrát v řadě vyhrály a v neúplné tabulce poskočily na čtvrté místo. „Že jsme se herně zvedly, je i díky Pavle Šmídové, která nám dost pomohla. Teď tady ale taky není, takže je asi jedno, kdy zápas hrajeme,“ podotkl Boula s ohledem na změnu termínu pohárového duelu.

Brněnské volejbalistky zvítězily naposledy v sobotu v extraligovém utkání na palubovce Přerova 3:0 na sety, ve čtvrtek ovšem v Českém poháru podlehly Liberci 0:3 na sety. „I když jsme prohrály, myslím si, že to byl od nás dobrý výkon,“ liboval si Boula.