Mezi ně patří třeba třicetiletý Petr Kadlec. „Ulevilo se nám. Člověk se tady o něco deset let pokoušel a pořád se to nedařilo. Už to bylo psychicky vyčerpávající. Teď se nám to konečně povedlo," usmíval se zkušený forvard.

Postup do semifinále znamená pro klub historický milník. Poprvé a naposledy si zahrál semifinále play off v sezoně 2004/2005, kdy ho vyřadily Střešovice a obsadil tak čtvrtou pozici. „Den dva si postup vychutnáme a užijeme. Po víkendu se však už zaměříme na dalšího soupeře. Nechceme, aby naše putování skončilo v semifinále. Míříme ještě výš," prohlásil Kadlec.

Kouč výhru cítil

Radost z postupu neskrýval ani domácí kouč Jan Kadlec, který tým převzal společně s Rostislavem Kohútem na začátku této sezony. „Už před sérií jsme si věřili a před zápasem jsme z družstva cítili, že to vyjde. Máme velkou radost z postupu a zároveň jdeme do dalšího kola s jasným cílem vyhrát," řekl bojovně domácí stratég.

Postupové střetnutí nabídlo jiný vývoj než obvykle. Na rozdíl od předešlých duelů šlo Brno brzy do dvoubrankového vedení, které si drželo až do třetí třetiny. V ní však Bohemians za dvě minuty srovnali na 3:3. O minutu později ale hned kontroval Vít Hrubý a Buldoci už vedení nepustili. „Sice Pražané vyrovnali, ale ani jsem se o výsledek nestačil strachovat. Včera jsme si prostě věřili a potvrdilo se to," vykládal Mendrek. „Rozhodla naše obrana, na kterou jsme si tentokrát dali velký pozor. Soupeř nemohl chodit tak lehce do brejků a to mu nevyhovovalo," do­dal.

Vedle Brna postoupily mezi elitní čtyřku i celky Vítkovic, Střešovic a Mladé Boleslavy. Právě vítěz základní části ze středních Čech si v sobotu vybere svého soupeře z dvojice Brno a Vítkovice. „Je úplně jedno, proti komu se postavíme. Už před sezonou jsem prohlásil, že jsme zvědavý, kdo nás čtyřikrát porazí. To platí i teď před semifinále. Věříme si na kohokoli," sdělil kouč.

Jeho svěřenec a bratr Petr si pro semifinále přeje Střešovice. „Jde spíš o osobní pocit. Ale myslím si, že si nás spíš vybere Boleslav. Je to však celkem jedno," podotkl.

Semifinále startuje v sobotu, Buldoci určitě začnou sérii jako hosté.