Buldoci patří mezi pět týmů, které letos porazily středočeského vítěze základní části. Teď je chtějí vyřadit a poprvé v historii postoupit do Superfinále. „Ještě nemáme splněno, chceme dál," řekl brněnský útočník Jiří Koutný.

V minulosti už se soupeři v play off potkali. Poprvé uspěli Brňané, před deseti lety postoupili do semifinále. Podruhé už vyhráli Středočeši. „Potřebují dávat góly, jinak jsou nervózní. Zkusíme je držet co nejdéle na uzdě. S přibývajícím časem to pro nás bude výhoda," hlásil Koutný. „Týmovým výkonem jejich individuality překonáme," věřil brněnský brankář Filip Kejík.

V letošní sezoně proti sobě Brno s Boleslaví hrálo třikrát. Vždy o vítězi rozhodl až nastavený čas. V lize si po jedné výhře připsaly oba celky. V pohárovém finále se pak radovala Boleslav. „Půjde o podobná utkání, ve kterých se rozhodne v úplném závěru. Musíme udržet jejich útočnou sílu, záleží na naší hře dozadu," uvedl Koutný.

Právě poslední minuty dělaly Buldokům v sezoně velké problémy. Několikrát v nich přišli o body. „Boleslav měla velké štěstí, když se ve vzájemných zápasech prosadila těsně před koncem základní hrací doby a vynutila si prodloužení. Snad už ho mít nebude," pravil Kejík.

Jihomoravané začínají sérii stejně jako ve čtvrtfinále na venkovním hřišti. Z haly Bohemians si před třemi týdny přivezli jeden bod. „Do každého zápasu chceme jít s tím, že ho vyhrajeme," oznámil útočník. „S prázdnou se vrátit nehodláme," doplnil Kejík.

Tým Bulldogs měl kratší pauzu před semifinále, jelikož první kolo play off natáhl na šest utkání. „V náš prospěch může hrát rozehranost, v soupeřův odpočinek. Vše ukáže první duel," podotkl Koutný.

Po víkendu se série na čtyři vítězná utkání přesune na jih Moravy. V nové hale ve Vodově ulici se Buldoci představí v sobotu i neděli.

Program série:

28. března (19:00): Mladá Boleslav – Bulldogs Brno

29. března (13:30: Mladá Boleslav – Bulldogs Brno

4. dubna (12:30): Bulldogs Brno – Mladá Boleslav

5. dubna (16:00): Bulldogs Brno – Mladá Boleslav

Případné další zápasy:

7. dubna v Boleslavi, 9. dubna v Brně a 11. dubna v Boleslavi

ADAM HAVEL