Někdejší kapitánka klubu z Králova Pole ale v úterý šokovala. Už jen tím, že se její jméno objevilo na soupisce městského konkurenta, vicemistra ze Žabovřesk. Příští ročník tak stráví v dresu BK Imos Brno.

Nebude to ale bez komplikací. „Začala jsem jako normální člověk pracovat. S týmem odstartuji tréninky teď v pondělí. Pak se zase chystám pracovně do Ameriky na tři čtyři měsíce. Rozjíždíme tam podnikání," vysvětluje osmadvacetiletá hráčka komplikace restartu své kariéry, v níž se proslavila pod dívčím jménem Svobodová.

Právě ve vyvdaném příjmení vězí její přesun z jedné brněnské čtvrti do druhé. „Nebylo pro mě jednoduché hrát za tým, když je můj manžel sponzor klubu," přiznává 188 centimetrů vysoká hráčka těžkosti ve Valosunu.

Tak vzala za kliku haly Rosnička. S koučem Janem Bobrovským se dohodla na angažmá, byť s výraznou pauzou. Naplno pomůže svým novým spoluhráčkám až od února. „Trenér mi řekl, za jakých podmínek tu můžu hrát. Nebude to pro mě vůbec jednoduché, rok a půl jsem prakticky nic nedělala," obává se.

To jsou však jediné basketbalové chmury. Jinak je z nabídnuté šance nadšená. „Zase budu dělat to, co mám ráda. Tým se mi navíc líbí lidsky. Jsou v něm holky, které mám ráda," usmívá se.

Jenomže pohodou v kabině a příjemnými povahami se tituly nevyhrávají. Podle letošních posil ale může Brno konkurovat pražskému USK výrazněji než v minulé sezoně. „Tým je poskládaný dobře. Podívejte se na USK. Ten má v kádru hvězdy a v Evropě pokaždé vyhořel. Když jsme s Valosunem udělali čtvrté místo, neměli jsme v týmu žádná velká jména. Všechno jsme zvládly díky tomu, že jsme táhly za jeden provaz," nabízí Šibalová recept na úspěch.

Navíc se těší na spolupráci s trenérem Bobrovským. „Pomohl mi se spoustou věcí i mimo basketbal, už když jsem byla malé ucho. Vím, co mě čeká. Je dobré spolupracovat s upřímným člověkem," dodává.