Kometa vyslala na evropský šampionát v Maďarsku šest střelců. Mezi muži startuje vedle Tomečka také Tomáš Nýdrle, v juniorské kategorii se představí Jan Zámečník, Ondřej Chocholatý, Jitka Pešková a Radka Mančíková.

Muži na střelnici v Sarlós-puszti míří na nejvyšší mety. „Vždycky chci vyhrát. A jinak na tom nejsou ani Tomáš Nýdrle a Honza Sychra," povídá Tomeček.

Právě jím zmíněný Sychra odjel na evropské klání jako čerstvý vítěz závodu Světového poháru v Mnichově. „Ale nejde říct, že je z nás v nejlepší formě. Vždycky záleží na tom, jak si sedne forma a střelnice. Všichni tři se cítíme dobře," hlásí Tomeček za svého oddílového kolegu i závodníka hradecké Dukly.

Tomeček na mistrovství Evropy vybojoval třetí místo v roce 2011, o rok později byl pátý, na stejném šampionátu se podílel i na třetím místě České republiky.

V cestě za dalšími úspěchy se musí vyrovnat i se specifickými podmínkami maďarské střelnice. „Některé terče jsou vidět dobře, některé špatně. Mám z ní smíšené pocity. Ale už jsem tady potřetí, takže vím, do čeho jdu," říká třiadvacetiletý střelec.

„Ladíme poslední věci, co jsme nestihli natrénovat doteď, už nedoženeme," dodává před čtvrtečním kláním Tomeček.

češi ve skeetu

Muži: Jakub Tomeček, Tomáš Nýdrle (oba Kometa Brno), Jan Sychra (Dukla Hradec Králové)

Junioři: Matěj Novota (Dukla Hradec Králové), Jan Zámečník, Ondřej Chocholatý (oba Kometa Brno)

Ženy: Libuše Jahodová (Dukla Hradec Králové)

Juniorky: Jitka Pešková, Radka Mančíková (obě Kometa Brno), Barbora Šůnová (Písek)

PROGRAM SKEETU

Středa:

15.15: juniorky

16.45: ženy

Čtvrtek:

16.15: junioři

17.45: muži