Úřadující světová šampionka se hned ve své první jízdě utkala s další medailovou aspirantkou a od prvního mezičasu na 500 metrech byla druhá. O jejím přímém postupu do semifinále ale nebylo pochyb. Za Twiggovou sice zaostala o více než pět sekund, třetí Lotyšku Elzu Gulbeovou ale porazila o více než dvě sekundy.

"Jsem ráda, že jsem postoupila do pátečního semifinále. Tušila jsem, že postup z prvního místa bude obtížný, hlavně především kvůli klimatickým podmínkám a časovému posunu, na který jsem si ještě úplně nezvykla," uvedla Knapková.

Že nebude s Twiggovou bojovat o první místo a spíše bude šetřit síly, se rozhodla asi v polovině trati. "Novozélanďanka odstartovala velmi rychle, a když jsem v polovině trati viděla, že má značný náskok, rozhodla jsem se ušetřit síly a kontrolovat postupovou pozici," přiznala letošní evropská šampionka.

V cíli ji jen mrzel zajetý čas. "Byla jsem trochu smutná, že můj postupový čas byl jeden z nejpomalejších. Musím ale říct, že pole skifařek je letos hodně silné. Boj o postup do finále nebude snadný, a tak doufám, že v pátek se mi semifinále pojede o dost líp," dodala Knapková.