Kdy vznikl nápad dát se s vaší americkou spoluhráčkou dohromady?

Na posledním turnaji v Moskvě jsem se rozešla s Anastasií Pavljučenkovovou, protože chtěla hrát s další Ruskou Kudrjavcevovou kvůli blížící se olympiádě. S trenérem jsme tak přemýšleli, s kým bych mohla hrát, a on se velmi dobře zná s manželem od Bethanie. Domluvily jsme se na Austrálii a je vidět, že ani nevadilo, že jsme nestihly odehrát žádný přípravný turnaj. (úsměv) Sehrály jsme se velmi dobře v prvních zápasech a pak jsme hrály opravdu dobře.

Našly jste si s vaší parťačkou po triumfu nějaký čas na oslavu titulu?

Hned jak jsme odešly z kurtu, tak pro nás bylo nachystané šampaňské a pohoštění přímo v hráčské restauraci. Potom jsme měly zarezervované místo v jednom večerním klubu v Melbourne, kde jsme to taky osla-vily. Po příletu domů šampá-ňo bouchlo ještě i s rodinou.

Herně jste s extravagantní Bethanií byly na kurtu podle všeho sladěny výborně, ale co se týká oblečení, to už tolik ne. Nedívala jste se po obchodech v Melbourne po černých podkolenkách?

(smích) Zatím jsem se po nich nedívala, uvidíme, jestli něco bude dál v sezoně. Zatím nechávám ty módní výstřelky na ní. Myslím, že to sedí k její osobnosti, ona je prostě výstřední, ale moc hodná a vtipná holka.

Jaké vás čekaly odměny doma v Brně? Bylo napečeno a navařeno?

Ano. (úsměv) Bylo to skvělé, měla jsem moje oblíbené kuře na paprice a taky štrúdl. Pro mě ideální přivítání.

V úterý jste si byla i zaběžkovat. Nebyl to pro vás velký skok z rozpáleného Melbourne rovnou do sněhu?

Musím říct, že moje plíce to moc nezvládaly. Ale byl to krásný zimní slunečný den, takže se musel využít. Stála jsem na tom po deseti letech a jsem ráda, že mě nikdo nefilmoval. Ale stálo to za to.

Podle zpráv z Austrálie vaše tažení pavoukem čtyřhry byla jedna velká legrace, ale ono tak snadné to asi nebylo…

Samozřejmě ta zábava, a že na kurtu máme legraci, je jedna část, ale především je to o výkonnosti a před každým zápasem jsme probíraly určitou herní strategii a připravovaly jsme se. Bylo to asi poprvé, co jsem na turnaji trénovala deblově, většinou to je pouze singlově. Pro mě se jedná o výzvu dalším směrem, protože v deblu je spousta věcí, na kterých ještě musím pracovat. Po boku Bethanie, která debla hraje především na síti úžasně, se i ty moje výkony při grandslamu zvedaly a hrála jsem líp a líp.

Jste domluvené na spolupráci i na dalších turnajích?

Ano, pokračujeme na těch větších turnajích, ale v nejbližší době budu hrát s Karolínou Plíškovou. Naši další společnou akci s Bethanií představuje turnaj v Indian Wells, potom Miami a následují další blížící se grandslamy. Díky vítězství na Australian Open se nám otevírá cesta na Masters, což je takový výchozí cíl sezony v deblu.

Můžete se od deblového titulu odpíchnout i třeba v singlu?

Myslím, že je to úžasný úspěch, a i když to bylo ve čtyřhře, tak mi to pomůže do singlové kariéry. Doufám, že deblový titul se jednou promění v singlový. (usmívá se)

Po vyřazení v prvním kole dvouhry jste byla asi hodně zklamaná. Je výhoda, že si na grandslamu může hráč spravit náladu aspoň ve čtyřhře, která tam má větší prestiž než na běžných turnajích?

Přesně tak, vítězství na grandslamu jak v singlu, tak i v deblu je hodně prestižní. Já jsem ráda, že když už se mi nepovedl singl, tak jsem si spravila chuť.

V nejbližších týdnech vás čekají turnaje v Antverpách, Dubaji a Dauhá. Bude zde pokračovat vaše snaha o útok na umístění v top ten žebříčku dvouhry?

Samozřejmě. Je to určitá meta, kterou jsme si dali s trenérem po loňské sezoně. Pořád jsem hlavně singlistka než deblistka. Doufám, že ty singlové výsledky přijdou.

Vynecháváte první kolo Fed Cupu. Chcete poslat tenistkám do Kanady nějaký vzkaz?

Že tu mísu zase vyhrajeme! (smích) Myslím, že tým je tam silný a že jsou holky rozhodně favoritky a že to zvládnou.

Vnímáte pozitivně, že za vámi a Petrou Kvitovou je spousta dalších kvalitních hráček?

Je úžasné, že je nás tolik. I když některé hráčky nehrají, tak ten tým je přesto obrovsky silný.