Fanoušci ze Slovanského náměstí se ale bubny, trubkami a megafony ještě snaží povzbudit své basketbalistky ke zvrácení skóre. „Slovaňák, slovaňák!" duní část obecenstva v oranžových barvách.

Nakonec je jejich snaha marná. Hráčkám z gymnázia na třídě Kapitána Jaroše stačí i vlažná podpora jejich spolužáků v modrém na to, aby si po celou čtvrtinu udržely pětibodový náskok. V posledních vteřinách zápasu dokonce jedna basketbalistka krásným hodem od poloviny hřiště přidá k náskoku svého týmu další tři body. „Slovaňák fandí líp, ale naše holky jsou prostě šikovné. Hrály vyloženě profesionálně," hodnotí zápas studentka z "Jarošky" Bára Brabcová.

Přestože je při utkání mezi fanoušky obou týmů vypjatá atmosféra, po zápase je rivalita zapomenutá. Všichni jsou zajedno. „Byla to super hra. Všechny hráčky byly perfektní. Našim se ze začátku nedařilo, ale pak to zvládly skvěle," komentuje například šestnáctiletý student Viktor Novotný.

Souhlasí s ním i třináctiletá studentka fandící "Slovaňáku" Anna Stránská. „Moc se mi to líbilo, atmosféra byla prostě skvělá," dodává Stránská.

Po zápase dívčích týmů nastoupili na hřiště také chlapci. Jejich zápas se vyvíjel úplně jinak. Zástupci "Jarošky" se sice snažili se soupeři držet krok, nakonec ale týmu ze Slovanského náměstí podlehli.

JIŘÍ HANÁK