První hrací víkend se tak střetnou mužstva nejvýraznějších favoritů. „Dá se očekávat vyrovnaný a lehce opatrnější zápas, protože se setkají týmy s nejvyššími ambicemi a ani jeden nechce vstoupit do sezony porážkou,“ uvědomuje si pražský kouč Václav Socher.

Jihomoravané mají speciální motivaci, protože v dosavadních čtyřech vzájemných duelech v celostátní soutěži pokaždé prohráli. Třikrát po pokutových kopech a loni na podzim v Praze hladce 0:4. „Praha na nás umí, máme s ní negativní bilanci. Hraje trpělivě, disciplinovaně a nabídnuté chyby nemilosrdně trestá. Pokusíme se dosavadní nepříznivé výsledky obrátit na naši stranu už v neděli. Jen je škoda, že se loňské první a druhé mužstvo spolu střetnou již v prvním kole. Týmy jsou nerozehrané, takové utkání by bylo vhodnější v pozdějším termínu,“ mrzí brněnského stratéga Zdeňka Táborského.

Zbrojovka vyhrála v Tišnově 8:1. Na hřiště vyběhl i Martin Juhar.
Zbrojovka si zastřílela v Tišnově, Jihlava vyškolila Znojmo

Se svými svěřenci stihl dva tréninky, jenže do Prahy nepřiveze například dva členy stříbrné české reprezentace z červnového mistrovství Evropy Marka Grubera s Tomášem Micou. „Základ mužstva zůstává stejný jako loni, ale vzhledem k množství absencí kvůli zraněním nebo velkému fotbalu jej doplníme o další vytipované hráče,“ vysvětluje Táborský.

Stejný počet tréninků stihla také Praha, kde kouč sledoval aktuální formu fotbalistů. „Byli na nich i noví hráči, ale oproti minulému přípravnému období méně, jelikož kádr chceme spíš stabilizovat. Takže spíš budeme sázet na osvědčené fotbalisty, ale je možné, že novým hráčům v sezoně dáme šanci,“ podotýká Socher.

Pražané ani ve třetí sezoně Superligy malého fotbalu nechtějí skončit bez medaile. Už proti Brnu jim pomůže uzdravený reprezentační kanonýr Tomáš Kounovský. „Určitě máme nejvyšší ambice, ale zároveň jsme i střízliví a uvědomujeme si sílu soupeřů. Příliš změn u výběru neplánujeme, při absenci tréninků nejsou ani možné,“ sděluje pražský trenér.

Brno žádné převratné změny nechystá, ani nemá proč po loňském triumfu. „Loňská sezona se nám vydařila, tak není důvod k nějakým zásadním změnám. Máme ambice dobře si zahrát a vylepšovat formu jednotlivých hráčů tak, aby Brno bylo ku prospěchu zvedající se úrovně malého fotbalu u nás. Také chceme, aby česká reprezentace mohla vybírat co nejvíc hráčů z Brna. Brněnští reprezentanti, i když samozřejmě nejenom oni, odvedli na Euru skvělou práci,“ připomíná Táborský.