Čtyřiadvacetiletý Římal se loni stal nejlepším univerzálem nejvyšší české soutěže. Letos se ovšem potýkal dvakrát se zraněním i pozitivními testy na koronavirus. „Momentálně nám to trochu skřípe na účku (pozice univerzála – pozn. red.), ale Daník se do toho dostane. Je důležité, aby se vrátil do formy a pak i naše hra bude dobrá,“ líčil Truong.

Ten se po problémech s achilovkou zapojil do tréninku s týmem v minulém týdnu. „Bohužel jsme zatím opravdu omezeni chybějící souhrou Truonga s Římalem, z toho vznikají veškeré problémy ve hře, které máme. Takže teď se na ni v tréninku pořádně zaměříme a uvidíme, jak se nám ji podaří obnovit,“ pravil Marek.

Brno 13.12.2020 - domácí HC Kometa Brno (Peter Mueller) v modrém proti HC Oceláři Třinec-Brno
Bez důrazu v koncovce. Kometa se po porážce s Třincem v tabulce propadla

Posledních pět extraligových zápasů Volejbalu:
28. listopadu:
Lvi Praha – Brno 3:0
4. prosince
Brno – Odolena Voda 1:3
5. prosince
Brno – Kladno 3:0
8. prosince
Beskydy – Brno 3:2
11. prosince
Ostrava – Brno 3:0

Poprvé se Truong v letošní sezoně objevil na palubovce v posledním extraligovém utkání na hřišti Ostravy, kde Brňané prohráli 0:3 na sety. „Chybí mi ještě herní praxe a trochu větší klid na hřišti. Je to ale otázka jednoho nebo dvou měsíců. Věřím, že se co nejdřív s týmem dostanu do zápasového rytmu a navážeme na výkony z loňské sezony,“ přál si pětadvacetiletý nahrávač.

Jeho návrat na palubovku vyšel podle plánu. „Při zranění hodně pracoval, byl prakticky dvakrát denně v posilovně, rehabilitoval a cvičil. Dal tomu strašně moc. Ještě je ale vidět na jeho pohybu, že ho to omezuje ve výskoku a není tak rychlý na startu,“ poznamenal kouč Marek.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi FK Pardubice (v červenobílém) a FC Zbrojovka Brno ( v černém) na Městském stadionu Ďolíček v Praze.
Stačilo pár minut a Zbrojovka je opět u dna. Souboj noviců vyhrály Pardubice

Česká extraliga se kvůli měsíčnímu přerušení momentálně hraje systémem pátek – sobota. „Podle zprávy lékaře se mu s tím už nic nestane. Budeme ho ale zatěžovat postupně, aby si nepřivodil svalové zranění. Nyní je ve fázi, že jeden celý zápas zvládne,“ přiblížil Marek.

Brněnští volejbalisté se po loňském překvapivém třetím místě nacházejí momentálně v neúplné tabulce s patnácti body na sedmém místě. „Obě sezony nejde vůbec srovnávat. Hrajeme bez jednoho blokaře (v létě odešel Matt August do Beskyd – pozn. red.), bez Truonga a navíc jsme jediní, kteří nemají zahraniční hráče. Samozřejmě jsme pomýšleli na loňské umístění, ale v současné situaci je nereálné nad ním přemýšlet,“ dodal Marek.