Ve Valencii se tak opět jihomoravská trojice setká. Vedle Kornfeila, který bojuje o první desítku pořadí v kubatuře Moto3, a Haniky, se totiž v dějišti závodu objeví i Abraham. „Po víkendu mě tam čekají testy s novým týmem Aspar. Když už tam pojedu, dorazím dřív, ať se na kluky kouknu," přiblížil šestadvacetiletý staronový jezdec kubatury MotoGP, který letošní sezonu absolvoval v Mistrovství světa superbiků.

Po návratu Abrahama mezi smetánku možná leckterého motoristického příznivce napadlo, zda se v mistrovství světa neobjeví opět i Hanika. Má však jiné plány. „Ještě není nic definitivní, ale vše nasvědčuje tomu, že z kubatury Moto3 přejdu do silnější Moto2," upřesnil brněnský závodník, který po vyhazovu ze světového šampionátu jezdil juniorské mistrovství světa v týmu Freudenberg Racing.

V silnější třídě se má objevit v evropském podniku CEV – Repsol. „Ve hře byla možnost, že dostanu zbrusu novou motorku KTM. Nakonec z toho asi sejde, továrna chce vypustit jen dva nejnovější stroje a ty pojedou v elitním seriálu," zamrzelo Haniku.

Ve Valencii se objeví ve dvou závodních víkendech po sobě. Po mistrovství světa tam totiž vyvrcholí i juniorský šampionát, v němž v minulém díle v Jerezu bral třetí místo. „Škoda, že to není obráceně. O týden později budu mít trať najetou. I tak chci v mistrovství světa zajet slušně. Minulé roky jsem ve Valencii jezdil kolem desítky," přemítal.

Hanikova kariéraDvacetiletý motocyklový závodník z Brna Karel Hanika začal jezdit v šesti letech. Hned od začátku kariéry prokazoval talent a sbíral úspěchy. V roce 2009 naskočil do středoevropského šampionátu Alpe Adria. Další Hanikovy kroky směřovaly v roce 2012 do podniku Red Bull Rookies Cup, kde rostou budoucí závodníci pro mistrovství světa. V první sezoně vybojoval třetí místo a další šampionát ovládl. Nic nebránilo vstupu mezi elitní jezdce mistrovství světa. V ambiciózním týmu Red Bull KTM Ajo však za dva roky dvěma celkovými osmnáctými místy v pořadí nepřesvědčil a pro rok 2016 přesedlal do horší stáje Platinum Bay Real Estate. V ní se na motocyklu mahindra trápil a v červnu ho tým propustil. Útočiště našel v německé stáji Freudenberg Racing v juniorském světovém šampionátu. Pro nadcházející sezonu nejspíš v týmu zůstane, přejde však do silnější kategorie Moto2 a patrně se objeví v evropském mistrovství CEV – Repsol.